用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: jollyhome
go

有冇P.1K的同學仔?

回復 Michelle_Hung 的帖子

我都想知Friday的活動有什麼可以參加, 及上到幾點? 但我估應該要錢吧?...

Michelle_Hung 發表於 12-8-28 11:30
我都知但太窮了! 唔拔喇, 呀仔是崇幼英普部上, 中文普通話應該暫時頂得住, 因為K3時普通話班主任好 ...

吓??你咁好既...我仔果時好似無咁教架喎, 不過一到小一就學得好快, TEST 同 EXAM 會考硑音..

放心星期5有大班活動..以往都係俾50蚊一個學期, 不過我諗今年會加小小, 希望唔好加咁多啦,

書..你唔係向學校買咩?? 如果買果時書商未有, 到有果時佢會通知學校唔駛擔心, 但如果唔係就好煩, 你同老師講買唔到佢地會幫你影印住俾小朋友上堂, 唔駛擔心

palapala 發表於 12-8-28 12:05
吓??你咁好既...我仔果時好似無咁教架喎, 不過一到小一就學得好快, TEST 同 EXAM 會考硑音..

放心星期5 ...

係老師額外教架, 老師話佢地要預備升小一, 就算唔上崇小其他好多都要學普通話, 但學校課程無, 問我地家長可唔可以教晒學校課程佢自己再教拼音, 我地班家長梗係求之不得啦! 老師真係好好架

$50一個學期定一堂呀?? 咁平? 我心目中都無$60-$70一堂囉以以前幼稚園玩果o的做參考, 如果$50一個學期真係好抵啊!!

我有些書自己買, 有些書跟偉發買, 但RWI偉發話佢無貨, 同埋全港得幾間學校用佢唔肯訂貨!! 激死我, 我只欠果幾本, 上amazon買貴HK一倍, 好煩.... 有幾本應該之前有貨, 但我遲了買~

Michelle_Hung 發表於 12-8-28 12:29
係老師額外教架, 老師話佢地要預備升小一, 就算唔上崇小其他好多都要學普通話, 但學校課程無, 問我地家長 ...

嘩~~咁就麻煩喇, 國際班d書一定要同佢買架喎, 因為佢果D要向UK訂埋黎嫁, 1年班果時我都差D買唔齊, 但係學校指定果D佢一定要幫你地訂架喎, 佢地一本都會訂架喎,. 因為佢係學校指定書商, 如果係咁你就一定要同學校講, 等學校同書商商討喇, 另外星期5課外活動有好多都要俾$..都幾貴嫁, 不過都仍然有10樣8樣係大班活動...係50蚊一個學期, 唔改擔心喎

我仔仔都係P1L班, 暫時都冇同佢報任何尖班.

palapala 發表於 12-8-28 12:40
嘩~~咁就麻煩喇, 國際班d書一定要同佢買架喎, 因為佢果D要向UK訂埋黎嫁, 1年班果時我都差D買唔齊, 但係學 ...

其他出版社就算Longman Backpack 同Spin Book要英國訂我都買到, 係GS果幾本星洲書, 我問入口果本書果間公司個老闆(朋友來的), 佢都話個倉無貨, 佢都要訂, 咁唔緊要啦, 果幾本人人都無可以等開學.
但就係咁衰Oxford唔識人(又唔係唔識, 識識地但人地係Director無奶油買幾本書叫佢幫我訂), 諗住搵返偉發, 點知佢都係得一本, 有2本無, 一本開學大圍一齊訂, 仲要好寸咁話"果幾本書無人用得你地學校用, 我地家陣唔會幫你訂架!"
真係煩死人喇!!!算啦, 等我再諗下辦法!

BTW Fri有咩項目架?? 好期待啊!! 以前送完仔返學懶落山見到o的哥哥姐姐成日玩得好開心咁! 希望呀仔都係一樣咁開心啦!! 好想快些開學啊~

IJSS有幾本書未有貨,學校話開學後會再安排。

我仔主流班, 我在偉發買哂, 不過佢地話冇英文其餘約六本書, 好似古仔書, 佢地話要等開學先有得買.

九月是否有一個課外活動的簡介會?

回復 elizatyy 的帖子

課外活動的簡介會於9月7日 1:30 - 3:30 pm(若沒聽錯, 應該是這個日期和時間)

回復 LuLuLaLa999 的帖子

thank you

回復 jollyhome 的帖子

大家好!
我女都係 P.1 K

回復 Michelle_Hung 的帖子

我同你都係一樣

我個囡囡都係P.1K, 大女~ 各位多多指教!!!!

LuLuLaLa999 發表於 12-8-28 11:35
by the way, 中拔 or 英拔有書或有功課嗎? 要再花錢買書上課的嗎?
應該唔洗啩...今日囡囡第一日上英拔, 等佢返嚟問吓佢先~

我仔仔有個朋友在P1K, 他這二天都吵著要轉到P1k...

LuLuLaLa999 發表於 12-9-4 12:48
我仔仔有個朋友在P1K, 他這二天都吵著要轉到P1k...
唔明你講乜?

回復 kitkitlo 的帖子

haaa..sorry, 我仔仔是 P1L, 他很想很想轉到P1K...

P.1L OK, 有我仔仔陪妳仔仔

回復 CandiceMaMi 的帖子

Oh~ you are right! 我都忘了有一個P.1L家長...其它不是國際部就是P.1K的家長呢!