用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 君匯港及何文田 Victoria , 大家會點揀? 請大家比啲意見 ...
go

君匯港及何文田 Victoria , 大家會點揀? 請大家比啲意見 ! [複製鏈接]

君匯港及何文田 Victoria , 大家會點揀? 請大家比啲意見 !

3    0    0    0

回覆:君匯港及何文田 Victoria , 大家會點揀? 請大家比啲意見 !

我都想知

回復 meguleg 的帖子

睇升小results, 看來是何文田好d.

何文田果間歷史悠久d,君匯君係新校。

何文田行IB,有家長中意,但有d話吳好,好視乎家長想法。

回覆:君匯港及何文田 Victoria , 大家會點揀? 請大家比啲意見 !

Can u share more ? Wanna know.

meguleg 的帖子

個人意見, 君港位置可能比較方便

朋友是教育界的, 佢話其實何文田好過君匯港,
好多家長都比較鍾意君匯港, 原因係設備較新, 較多,
但朋友話如果以佢地眼光, 何文田比君匯港更優越, 我唔知佢地用咩去衡量, 但記得佢提到師資係好d,佢話佢地睇d野同家長睇d野係唔同,
咁睇你地揀邊樣啦~

我的孩子剛在君匯港畢業, K3的部份課程有特別為小一而設, 內容都深ga, 好似其他維多利亞都無咁深.......... 佢地係新校, 需要靠升小成績, 所以教學好進取

回覆:bbnic 的帖子

bbnic: 請問君匯港今年升小一的result好嗎?

回復 zzmom 的帖子

DGS, CKY, SFA, TSL, ST.MARY, WKY,  SMCESPS, 高主教, 聖士提反書院附屬小學, 暫時知咁多, 遲D學校會UPDATE 係WEBSITE

回覆:cherry_bb 的帖子

Thanks for the information! 啲result好似幾好喎!

回覆:cherry_bb 的帖子

Wetsite往年升小資料都搵唔到,係邊個畫面呀?

cherry_bb   未咁發有登出來, 因今年君匯港畢業所以知道某些畢業生去了那間 , 漏咗有St.paul co-ed  發表於 12-9-6 23:36

我見到HG嘅老師好experienced,大部份都有十幾二十年教學經驗,佢地照顧pn/k1嘅學生好有方法,我好放心將我個囝交比HG嘅老師

另我估HG之後都會行IB, 聽校長講宜家係等緊認証。

你去左Victoria website,選分校,就有該校的升小情況。

今年君匯港係豐收,成績比舊年好好多,男女拔等名小都有,看得出校長、老師好落力好投入。

cherry_bb  YES  發表於 12-9-6 23:37

在website好似還未有今年的result。知道會什麼時候post出來嗎?

lalawowo 發表於 12-9-6 22:22
我見到HG嘅老師好experienced,大部份都有十幾二十年教學經驗,佢地照顧pn/k1嘅學生好有方法,我好放心將我 ...

我個囡PN剛開學, 初時都喊到顛咗. 好彩學校提早開學俾PN班, 好多老師幫手照顧新生.
而加番學冇再喊啦... 好多謝老師們, 好有耐性同愛心!!!
‹ 上一主題|下一主題