用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問九龍區有哪些津小升band 1 英中較為理想? ...
go

請問九龍區有哪些津小升band 1 英中較為理想? [複製鏈接]

正為兒子準備選校,由於本人所住校網極不理想,已有心理準備要為孩子叩門,所以想多收集其他校網小學的升中情況,等我可以選一些較合適兒子的小學,在派位不理想時叩門,你們有何意見?thanks a lot.
   1    0    0    0

回覆:請問九龍區有哪些津小升band 1 英中較為理想?

範圍好廣喎,而且依家d學校未必有足夠校車,要考慮清楚接送問題,介唔介意講下你係邊區咁唔理想?

我係32校網,得8間我揀。假如有幸叩門成功,一定會搬。謝你的提醒

哦,難怪啦。你想要傳統定愉快既先?我係43網,阿女今年9月上小一,同樣係好難選的校網,但就無你32咁難囉。有冇咩心水吖

如樓上所講,叩門機會係微,尤其見你話想要升band 1 % 高既,相信都是比較受歡迎的學校,我剛經歷完叩門遊戲,戰況又比上一年家長所講既激烈得多,今年學童人數又多咗

‹ 上一主題|下一主題