用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 冇學劵仍考慮靈糧嗎
go

冇學劵仍考慮靈糧嗎

冇學劵即係幾錢一個月呢??大家仍會考慮嗎?

無學卷? 是九龍靈糧嗎? 我本來想報呢間,但沒有就要再考慮了!

回復 歐文 的帖子

SORRY, 係鑽石山靈糧

回復 juicypig 的帖子

學費分 10 期繳交每月 3,000 元 (暫定)
茶點費 分 10 期繳交每月 190 元
車費 分 10 期繳交每月由 605 元至 1,464 元
冷氣附加費分 2 期繳交上、下學期,每期370元
書簿勞美代辦費分 2 期繳交  幼兒班:上學期約 2,800 元
下學期約 2,300 元

低班:上學期約 2,800 元
下學期約 2,100 元

高班:上學期約 2,900元
下學期約 2,100 元

[size=+2][size=+1]註1: 上述收費只供參考之用。[size=+1]
註2: 本校將於2012-2013年度退出學前教育學券計劃。
我家有三寶

一定唔考慮

咁藍田分校..2013-2014年度.仲有無學券?

回復 juicypig 的帖子

都睇家長負唔負擔得起囉....

嘩,,,我真係負擔唔起, 好貴

ewy_chu 發表於 12-8-24 11:50
咁藍田分校..2013-2014年度.仲有無學券?

好奇怪, 學校網頁得藍田一間冇講12-13係退出定仍有學券~

回覆:fostermak 的帖子

都好貴喎!泊得住九龍塘d KG.

what a shame...

是否如果佢地搬去九龍塘大家就覺得抵 ?
有機會大家應該了解一下間學校對小朋友嘅付出.

我打左去藍田靈糧, 佢地有學券

no further news about the school voucher in HKLL homepage even in new application i.e. school fee. Is there any change in this voucher policy?

回復 chrisncy 的帖子

看#4 帖.
"
[size=+2][size=+1]註1: 上述收費只供參考之用。[size=+1]
註2: 本校將於2012-2013年度退出學前教育學券計劃。"

計過連校車約$50,000一年

回復 小小山 的帖子

thanks, but the school fee had not been finalized. According to news, the average increase rate was about 4 %. so the school fee may lower than 3000 per month. Anyway, no information could be obtained from school web site.

回復 chrisncy 的帖子

School fee is under the page 我們的校園 -> 我們的校舍 -> (學校選擇) -> 學校資料

一班有3個班主任,師生比例1:10以下,其他學校少有

回復 5941 的帖子

鑽石山靈糧在區內出名老師有愛心,德育宗教做得好,前幾年未有學券前, 學費二千幾蚊一個月,一年都有六百幾人爭果百幾個位,有左學券後,成二千幾人考,今年退出學券,相信仍然有一定支持者的...
我家有三寶