用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: lojo11
go

2012-2013 小二同學會

我仔都係黃組...

請問有冇人可以話比我知,今天 2D班 penmanship 寫什麼?Because my son was absent today.
Thanks !

回復 cmtam10 的帖子

唔好意思,依家先睇到你留言... 你仔係咩組? 功課可能會有唔同...

請問各位家長知唔知評估1考過的常識範圍,評估2會唔會再考?

唔會再出, 不過隨左常識/中文, 英, 數都係累積式地考...

回復 lojo11 的帖子

Thanks , lojo 11.

請問2D班的家長知不知他們要默"海" 的3,4段還是2-4段?

應該成個二年級係一樣, 3-4段

回復 lojo11 的帖子

Thanks for your help !!

近日係亞仔個書包發現了一本叫 "圖書記錄冊" 的東西,請問是怎樣用的。記錄冊裏有三部份,第一部份是 page 3-6 只印上 Date/Title,第二部份由 page 7-16 印有跨學科圖書記錄表,第三部份 page 17-21是關於主題閱讀的。以前阿仔間學校的圖書記錄冊是沒有那麼複習的。現在本人有點兒confused ,
問題一 : 請問是不是要自己和亞仔完成晒三部份 ?
問題二 : 是不是如果和亞仔看了一本不屬於第二和第三類別的圖書就記錄在第一部份 ?
問題三 : 第二和第三部份是否一定要完成所有該部份的follow up questions,而不可以只記錄圖書的書名、完成日期 ?

回覆:cmtam10 的帖子

問題一:是
問題二:應該不是,第一部應該是寫中文圖書
問題三:不知道,盡量完成問題啦,如果真的不能完成,也把書名記下吧

引用:問題一:是 問題二:應該不是,第一部應該

原帖由 JoshCaleb_Mummy 於 12-11-11 發表
問題一:是
問題二:應該不是,第一部應該是寫中文圖書
問題三:不知道,盡量完成問題啦,如果真的不能完成 ...
更正:問題二:第一部分應該是寫「英」文圖書