用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有冇人試過遵理D小學補習,謝謝各位意見! ...
go

請問有冇人試過遵理D小學補習,謝謝各位意見! [複製鏈接]

請問有冇人試過補習遵理D小學補習? 正考慮當中...多謝各位意見!

諗住幫囝囝搵多間九月補習,但未報過。

0    0    0    0

要睇下你既需要,如果想普通對功課果d,應該揀返商場d補習社,遵理果d每堂都會派佢地作業同家課,好似返學上堂形式咁,只不過d班人數就吾多,得四五個,d老師會行埋身邊教。我姪仔就讀緊佢地, 佢返來話我地知老師讚佢, 因為佢地仲快過姪仔間學校教除小數, 一早已經識哂,嚇親老師!

幫囝囝報左了,謝謝你的意見:) 本來都驚囝囝應付唔到兩邊,因為仲要學畫...但原來佢都係一星期返一堂啫,同埋睇完佢D習作sample好鍾意,最鍾意囝囝可以做多D練習!! 反正平時學校老師都未必教得清楚嘛,當讀多次!

回覆:Annie.C 的帖子

請問你報那一個centre和那一科?

幫囝囝報左升小五,原本淨係想報英文同數學,不過而家報三科有折,所以報埋中文囉,諗住試一個月先再算。我報左愉景新城果間,果日報名仲碰到其他媽咪帶埋小朋友去報,我地一齊睇佢D作業SAMPLE,會吾會係你呀{:1_1:}。

回復 Annie.C 的帖子

請問一次過報三科,total幾錢?Thank!

回覆:請問有冇人試過遵理D小學補習,謝謝各位意見!

打電話問遵理,佢話報三科都收正價$500一科,無折扣喎

500一科吾係已經折左咩? 之前睇佢D章程時係750一科...

回復 candy_kiki2005 的帖子

我比左 1500 三科呀

七百五一科應該係暑期班, 你可能睇錯左暑假章程喇, 我家姐個女都讀左佢地暑假班…本身一科就七百五, 報三科就每科五百…而家九月都會繼續, 因為有家課, 佢上堂有本作業連家課…其實一睇d家課就知質數得唔得!!

謝謝提醒! 已打電話去問了, 真的是暑假章程, 但現在都無平無貴啦!  

miki.tse 發表於 12-9-5 09:14
七百五一科應該係暑期班, 你可能睇錯左暑假章程喇, 我家姐個女都讀左佢地暑假班…本身一科就七百五, 報三科 ...
請問是否教得好好,跟得貼學校的程度,所以繼續去學。因為我見有其他大型補習社的 comment 話程度太淺。

chiyuyi 發表於 12-9-6 23:11
請問是否教得好好,跟得貼學校的程度,所以繼續去學。因為我見有其他大型補習社的 comment 話程度太淺。
...

我覺得深淺程度見仁見智但我就咁睇覺得佢地係每部份每條題目都由淺入深, 中文好注重修辭同寫作, 英文每堂都有oral, 數學我就唔係咁掂, 但見佢地係習作既講解同直式都好清楚, 都係由淺入深其實你可以去拎d章程睇下佢每堂教d咩都列明哂! 我果日陪家姐一齊去報都見到好多人問呀

回復 miki.tse 的帖子

我都想幫阿女報呢間, 但想問下一班多唔多人? 同埋習作好唔好? 都學情況如何? 因我唔鍾意一班有好多學生果種
‹ 上一主題|下一主題