用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細b讀幼稚園
go

細b讀幼稚園 [複製鏈接]

各位媽媽,知吾知沙田區/九龍塘區幼稚園會收細B,2012年12月出世會點安排佢讀書呢?而救世軍應該會收佢2014年讀N班,好吾好讀一年N班再考其他幼稚園呢?因我想亞囡學多些英文

4    0    0    0

回覆:Chloe2011 的帖子

2012年12月出世最好選擇做大B, 可以避開龍B,競爭無咁大,選擇又會多些。沙田區首選樂基,有英普班。

回覆:細b讀幼稚園

未出世就要諗幼稚園?基本上冇咁嘅需要,因為2年後制度隨時有改,放鬆d啦香港人

回復 Vlone778 的帖子

回復 Vlone778 的帖子

未出世諗定幼稚園, 唔係冇需要, 尤其2012年出世的龍仔龍女, 唔早d plan 下, 隨時冇學校收。
我大仔當時出世後三個月send application去好多間幼稚園 (絕對唔係九龍區名校), 點知一交表已經話都排到第一百幾十, 連 interview 機會都冇。

我宜家陀緊呢個都係今年12月細仔, 我打算盡量搏下, 搵下d唔多人爭的幼稚園, 讀N班先, 希望唔洗比人遲一年。如果真係搵唔到, 都冇法, 就做遲一年的大仔吧

回覆:細b讀幼稚園

我唔相信香港會冇書讀

Vlone778 發表於 12-8-27 16:16
我唔相信香港會冇書讀
x2
0五好給自己太大壓力(我0個個係細B 上年年尾...)
無PN収 0米去下PG 反正一定有校収。(如果住上水可能就煩0的 
...上面大軍壓境...)
‹ 上一主題|下一主題