用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇讀馬鞍山Think家長, 不如做個朋友呀! ...
樓主: Happylily2
go

有冇讀馬鞍山Think家長, 不如做個朋友呀! [複製鏈接]

菠蘿媽咪們,你地有冇返工架?? 而家未返學,菠蘿仔有咩做呀??
我個仔而家日日o係屋企r爛腳,so.... 我做埋今個月暫時做FTM, 直到佢返學/過埋年先再算了 !!

引用:+本帖最後由+zchow+於+12-8-29+12:30+編輯+

原帖由 zchow 於 12-08-29 發表

回復 applemore 的帖子
小朋友們適應,做父母嘅都安心好多!

引用:菠蘿媽咪們,你地有冇返工架??+而家未返學

原帖由 applemore 於 12-08-29 發表
菠蘿媽咪們,你地有冇返工架?? 而家未返學,菠蘿仔有咩做呀??
我個仔而家日日o係屋企r爛腳,so.... 我做埋 ...
你不如參加下Think playgroup, 等佢熟悉下環境和老師,之後要佢一個人上堂可能會好d!!

引用:+本帖最後由+zchow+於+12-8-29+12:30+編輯+

原帖由 zchow 於 12-08-29 發表

回復 applemore 的帖子
菠蘿組即係LN?呀

菠蘿組, LNG 班

applemore 發表於 12-8-28 10:38
我個仔讀MOS 下午N班 (菠蘿組),11月先返學!!! 呢度仲有冇菠蘿仔呀??

原來會先收左,到學期中夠2歲先返學架.

回復 Happylily2 的帖子

哲哲已返左4個月Think PLAYGROUP 了,阿仔超級鐘意,但之前暑假唔開先停左。
我覺得佢的內容好好, 每堂有唱歌、手工、講故事, 教一個主題... 每次阿仔上完堂都識講返俾我知,Ms Loggie 都教得好好

$280/lesson 太貴了,我問過再上的形式都係一樣,所以想試下同佢睇下第二d playgroup, 但未有心水 :)

轉上午校機會大唔大,要等幾耐?

引用:回復+Happylily2+的帖子 哲哲已返左4個月T

原帖由 applemore 於 12-08-30 發表
回復 Happylily2 的帖子

哲哲已返左4個月Think PLAYGROUP 了,阿仔超級鐘意,但之前暑假唔開先停左。
咁叻仔識同你講返!叻叻!最緊要佢鐘意!

think只有一日可以陪小朋友上堂, 初時都驚唔夠, 但可能預早一個月上預備班真係有d用,老師多d時間留意小朋友情緒, 成日都打電話來報告, 又同家長商量點做會好d. 囝囝喊左一日, 跟住扭計扭左兩日, 之後已經好快適應, 而家上左幾個禮拜, 放學時會笑晒同彈下彈下行出來添, 見到佢咁, 真係好開心.

引用:think只有一日可以陪小朋友上堂,+初時都驚

原帖由 ohdearcarol 於 12-08-31 發表
think只有一日可以陪小朋友上堂, 初時都驚唔夠, 但可能預早一個月上預備班真係有d用,老師多d時間留意小朋友 ...
我阿囡第一,二日自己返就喊到嘔,之後第三日喊冇嘔,第四日已經自己入去唔喊,仲話要快d返學!但放學又冇咩笑容,始終下午班,可能眼瞓,希望佢會鐘意依間啦!我放棄合一堂同boxhill家!

其實我都好爭扎...think 的nursery係全廣東話,要俾$4300學費我覺得好唔值。。。boxhill 同威寶int'l 都收左,佢地用全英文好似抵d... !!

最後因為地點問題 (我住think上面) and 阿仔鐘意..所以揀左。希望冇揀錯

最新通告話中秋節慶祝會可以著中國服裝返學,大家會唔會準備呀 ?

引用:最新通告話中秋節慶祝會可以著中國服裝返學

原帖由 zchow 於 12-09-04 發表
最新通告話中秋節慶祝會可以著中國服裝返學,大家會唔會準備呀 ?
夏天真係唔知可以著咩?短袖小鳳仙? 家長可以3:45pm 入學校同佢地影相,不如我地相認,等d小朋友可以做朋友仔!

回覆:有冇讀馬鞍山Think家長, 不如做個朋友呀!

我見通吿話要自制燈籠,下個禮拜交,係咪真嫁?

引用:我見通吿話要自制燈籠,下個禮拜交,係咪真

原帖由 winnietingting 於 12-09-05 發表
我見通吿話要自制燈籠,下個禮拜交,係咪真嫁?
我相信係真,你囡囡習慣未呀?

相認都好喎 我打算去太源街睇下有冇短衫中國衫,有就買, 冇就算. 燈籠???? 係咪可以做可以唔做架???

引用:相認都好喎++我打算去太源街睇下有冇短衫中

原帖由 zchow 於 12-09-08 發表
相認都好喎  我打算去太源街睇下有冇短衫中國衫,有就買, 冇就算. 燈籠???? 係咪可以做可以唔做架??? ...
大家交咗燈籠未呀?我見交個d水準很高,我要再裝飾多d先敢交。

今個星期六大家去唔去家長分享會呀?呀唔知講d乜呢?

引用:Quote:原帖由+zchow+於+12-09-08+發表相認

原帖由 winnietingting 於 12-09-12 發表
大家交咗燈籠未呀?我見交個d水準很高,我要再裝飾多d先敢交。

今個星期六大家去唔去家長分享會呀 ...
我星期六會去!不過我同係兩個時段,見唔倒lu! 燈籠仍在製作中阿囡發燒,冇返學第四日了

引用:Quote:原帖由+winnietingting+於+12-09-12+

原帖由 Happylily2 於 12-09-14 發表
我星期六會去!不過我同係兩個時段,見唔倒lu! 燈籠仍在製作中阿囡發燒,冇返學第四日了

...
Happylili2, take care.  Hope your daughter get well soon.

‹ 上一主題|下一主題