用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果K1至報沙田樂基,其實入到機會係唔係好細? ...
go

如果K1至報沙田樂基,其實入到機會係唔係好細? [複製鏈接]

上年N1有幫阿囡報,結果面試當天病了去唔到 如果K1至再報沙田樂基,其實入到機會係唔係好細?小朋友英文聽講能力是否要已經好強?

1    0    0    0

回覆:如果K1至報沙田樂基,其實入到機會係唔係好細?

我問過阿女class teacher 嗰班有多少人退學,佢話3個,一班30人,只有3個即全級3班約9-10個位按推斷,有好多家長都考出面K1,但我所知考到 SC都唔走,係龍校才放棄,因為兩文三語真係強,又係小班happy school ,我個人覺得好好。

醒目開學勳章

Happylily2 發表於 12-8-22 08:00
上年N1有幫阿囡報,結果面試當天病了去唔到 如果K1至再報沙田樂基,其實入到機會係唔係好細?小朋 ...

係, k1 才報, 入到的機會好細.  

哈哈, 好想知果個考到SC又唔去O既家長心態係咩? 唔讀去考黎做咩?
以我所知HKPS真係唔多人會走.

It is really difficult to get in the PN ... let alone K1.

SC考K1時係11月,讀左樂基只幾個月,一定去考下先,好多家長都係收左先揀,點知收唔收即。俾offer係1月,放位係4月,在5個月內去問別的家長比較,發覺樂基較全面仲有所有班別在K2會轉晒英普,真係吸引過sc英粵好多,所以係有好幾位家長放棄sc.

樂基會不會有一些K1的學位留給外來生的呢?

‹ 上一主題|下一主題