用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 返咗兩日學都喊得好勁!
go

返咗兩日學都喊得好勁!

我仔返n1預備班,返咗兩日都喊得好勁!今日老師仲打比我叫我早少少接走佢!好慘呀!

回覆:返咗兩日學都喊得好勁!

你囝囝平時是否都痴身?比較怕羞、慢熱?

My girl is also like that too. School has started for 2 weeks but she was sick for a week and out of school. Today first day going to school after recovery and she cried since we change her, and keep crying the whole trip to school. Sigh....

回覆:littleape0129 的帖子

之前有無同佢做心理预備呀? 而家俾D同學番學的開心相佢睇呃!同埋同佢睇D有関番學的故事書!

我個囡都是, 未到學校已認得條路叫走, 一到學校門口就哭, 但入到學校入面, 好快就收左聲了,

妳可以留意老師,嬸嬸的問題,因為之前我女一樣怕、哭查出老師home她,所以轉校之後沒有哭

mimi_bbcat 發表於 12-8-22 09:50
我個囡都是, 未到學校已認得條路叫走, 一到學校門口就哭, 但入到學校入面, 好快就收左聲了,  ...

我個囡情況都差不多, 但係因為我地唔係日日番, 所以都仲有少少喊, 尢其係接放學時, 一見到我就喊.

回復 mycolau 的帖子

我都有同佢睇番學D書。讀嗰時好開心,到真返學就狂喊,今日接放學仲喪喊 + 尖叫。

回復 mayand 的帖子

你點查出來?老師又跟我講佢嘅情況,話佢喊吥停下,但要痴住老師唔比佢行開,老師一走開就喊。老師話佢好 "dei"聽落老師都幾好。我問亞囡,佢都話老師好人。