用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 20/8通知派到S位..但(我放棄了)
樓主: methy
go

20/8通知派到S位..但(我放棄了) [複製鏈接]

回復 BKVIP 的帖子

一星期針兩次,5個月就針0左40次
個個小朋友都怕針,不過醫師好快手,2至3分鐘落完針
好神奇落完針個個小朋友都好安靜,有0的會睡覺

昨天同ot治療師傾開仔仔情況
連佢都覺得仔仔明顯退進步0左,仲話奇怪今年年中進展唔錯,幾好的
我仔仔就係針到7月停0左唔知關唔關事
所以ot治療師拿拿聲為我仔仔特別加多一星期一堂個別比我仔仔
主要係做動作協調活動train醒覺度,專注力,安定情緒
我同daddy 傾過同仔仔做番針炙,希望幫到仔仔

排骨媽媽  請問可唔可以介紹個中醫比我呀? 價錢會否很貴? 謝謝  發表於 12-11-1 22:39

methy 發表於 12-8-20 17:10
1516呀,因為諗住無S位,已經安排9月返普通幼兒園+E位。幼兒園又話阿仔暫託ok,認知無問題,係未行得穩,但 ...

我想請教methy及各家長, 我囝囝依家排緊S位, 依家返緊普通K1. 想問可否同時排S位及E位,另外想知道什麼叫"暫託"?
謝謝!

methy  pm 到比左d資料你,收到嗎 ?  發表於 12-9-29 18:04

回覆:wongyld 的帖子

可以同時排 E+S。排到 e 開始訓練後再排到 s,可以唔要,繼續 e,(讀普通幼稚園),或要 s 就無咗e。簡單係你可以排兩條隊,但只可同時得一樣 service 不能兩樣。兩條隊都一年以上,排定私人 s 位吧,都最小等兩個月。

回覆:methy 的帖子

都成個星期收到信 又無人打俾我,其實我都怕決定錯

但點解排左I位唔可以與E位同排0既??

引用:但點解排左I位唔可以與E位同排0既??

原帖由 wilyun 於 12-10-03 發表
但點解排左I位唔可以與E位同排0既??
遊戲規則。

I位最易亦最快排到,嗰時心理學家教排E+S先,因為係排最耐、無大問題轉排I就易好多。

回覆:波蘿包1 的帖子

邊個會打比你?唔明。

回復 methy 的帖子

但果個政府智力中心只話我個仔可以排I位,佢話唔使排S位,另外,佢話係要兩歲以下的小朋友先可以一次排兩個服務,所以唔比我排兩邊,另外佢話我個仔雖然現在未夠兩歲,但到排到SERVICE果陣己經過左兩歲,到時都係只有一個服務項目可以使用...
‹ 上一主題|下一主題