用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘啟思幼稚園 Vs 九龍塘啟思小學附屬幼稚園 ...
go

九龍塘啟思幼稚園 Vs 九龍塘啟思小學附屬幼稚園

請問兩間有咩分別 ? 邊間好d ?
係咪兩間都冇Nursery ?

兩間辦學團體不同。九龍塘啟思幼稚園有pn班。九龍塘啟思小學附屬幼稚園就沒有。 九龍塘啟思幼稚園聯繫小學為啟基小學。

簽名被屏蔽

回覆:joeywongmy 的帖子

原來兩間唔同架?真係孤陋寡聞!唔該哂

唔該哂, 兩間係咪都一般般 ?

因依家幫囡囡報出年PN, 好多野都唔識!  同埋囡囡係11月細B, 唔係好多學校收插班生 !
啟思(正校) 係咪 = 啟思幼稚園 ?
學費同教學語言點呀 ? 係咪可用學券 ? 收唔收插班生 ?
Many thanks !

回復 keanbaby 的帖子

我女舊年有in 過律倫街果間啟思, n 班一定間間都冇學卷, k1就係九龍塘呢間冇, 其他分校有咖~
佢收左我女pm offer, 但我冇要到, 我女係1004 bb, interview 老師用中文問, 我女用英文答

sysy474  你女好叻呀 ! 中問英答 ! 你屋企都講英文 ?  發表於 12-9-21 20:08

回覆:九龍塘啟思幼稚園 Vs 九龍塘啟思小學附屬幼稚園

我想問啟思幼稚園k1 in考d咩?我個仔17個月,但未識講嘢!

引用:回復+keanbaby+的帖子 我女舊年有in+過律

原帖由 shevachevy 於 12-08-23 發表

我女舊年有in 過律倫街果間啟思, n 班一定間間都冇學卷, k1就係九龍塘呢間冇, 其他 ...
我仔係11年4月bb,想問我要幾時報名呢?

回復 xoshan1025 的帖子

N班而家要報啦, 5 oct deadline

回復 xoshan1025 的帖子

N 班要報喇喎, online 報就ok

引用:回復+keanbaby+的帖子 我女舊年有in+過律

原帖由 shevachevy 於 12-08-23 發表

我女舊年有in 過律倫街果間啟思, n 班一定間間都冇學卷, k1就係九龍塘呢間冇, 其他 ...
請問N班大概考d咩?阿女10月6號in玡,好緊張

回復 ivabrother 的帖子

詳細唔係好記得喇, 不過記得係o係間房度有6-8 pairs 家長加bb,
老師會逐個o黎問, 等候o既時候家長要control下小朋友, 玩又唔可以玩得太癲,老師埋到黎會問小朋友名, 講唔出點下頭都ok
之後好似係玩下d blocks 叫小朋友疊高高,
同埋將d顏色做歸納,
之後老師拎本布書出黎, 我記得係關於"紅色" o既書, 老師就問書中o既內容係乜咁,
我個女好似答到apple 同 flower (total有6樣)
最後問下家長關於小朋友o既問題, 同埋如am full 會唔會 consider pm咁囉

問左唔收細B

回復 shevachevy 的帖子

以上考題會應用在14個月大的小朋友嗎?
我個仔都未真正識說話! 叫他名字會望您但都未識點頭喎!?

回復 oyung11 的帖子

我諗會因應小朋友月齡問問題, 有d好似唔駛小朋友答, 可能問下邊個係爸爸媽媽, 睇下小朋友有冇反應之類