用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 係咪有聽簡介會對面試會有著數?
go

係咪有聽簡介會對面試會有著數?

係咪有聽簡介會對面試會有著數? 各位家長點睇?

梗係有。。。

輕鬆D啦香港人

咁講,聽吓有d乜嘢要求,有d乜嘢dos and donts都係好嘅。 不過,分就無得加肋。

唔可以用着數黎形容, 如果想報, 去聽吓簡介會了解多 d 間學校都應該, 就算您坐第一行比校長見到您, 都要小朋友面試過到第一關, 第二關先有機會見到校長, 不過校長都未必認得您啦, 所以冇直接關係

回覆:Small_Cloud 的帖子

多謝你們的分享,事關我屋企仲有個bb得三個月大,8號下午和9號(由朝早6點幾做到凌晨兩三點)又要去做選舉的工作,所以8號凌晨唔訓覺唔得,但係我老公又唔支持我去聽簡介會,話聽唔聽都係咁,又唔肯幫我去凌晨去排隊……

回覆:karenpsleung 的帖子

我老公同我講,要排隊排通宵,你係咪典左呀,我唔會去攞

回覆:karenpsleung 的帖子

我係三無人士 + 無去聽簡介會,好幸運收左阿仔;坦白講俾著你係校長、副校,都唔記得過邊個有來!休息多d好過啦!: )

回覆:magleeyy 的帖子

多謝你的意見,我會好好考慮下!

回覆:係咪有聽簡介會對面試會有著數?

I don't think so wor!

讚成,我都唔覺有咩大收獲。

回復 karenpsleung 的帖子

若bb未夠年齡入學,你不如讓個位俾下年入讀小一既父母聽啦。

回覆:magleeyy 的帖子

有時間去聽吓, 總會比唔聽知道幾樣啦~