用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍區有邊間出名嘅天主教幼稚園好似德望咁有一條龍呢? ...
go

九龍區有邊間出名嘅天主教幼稚園好似德望咁有一條龍呢?

囡囡今年報幼稚園,請幫忙!

回覆:中年父母 的帖子

黃大仙聖母,不過梗係德望出名好多啦。

界限街聖羅撒幼稚園

小曳人  絕對,肯定,呢間唔係!  發表於 12-8-19 11:41

聖羅撒好似唔係一條龍喎, 因為聖羅撒小學係津校, 係要夠分或大抽獎而入, 當然仲有好少量既叩門位, 但以我所知, 今年有人叩門成功都不是聖羅撒幼稚園的, 咁即係讀聖羅撒幼稚園都唔一定好大機會入得番喎~~~

回覆:LittleButter 的帖子

睇以前D post ,好似係專登吾收自己幼稚園的畢業生添!

多謝各位! 我一路都以為係...

回覆:Ackl1002 的帖子

專登唔收自己幼稚園學生?對自己幼稚園咁無信心?真係心都淡晒

回覆:九龍區有邊間出名嘅天主教幼稚園好似德望咁有一條龍呢?

天主教+幼稚園一條龍真的得好少,但天主教小學中學一條龍多好多,咁以上提及的就必報,建議報些打好語文底的幼稚園,如SC, KV, HKPS, LH 萬一德望那些唔得,可打好底子小學再戰!計分入的津校就難,幼稚園咁多人點爭少少叩門位呢?借問中小學來說是否德望好過聖羅撒?

thx thx ^^

培正同民生

回覆:九龍區有邊間出名嘅天主教幼稚園好似德望咁有一條龍呢?

呢兩間算出名但不是天主教

For Primary School, St. Mary都好出名