用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學普通話
go

學普通話

本人家住太子,請問附近有沒有好的普通話班可介紹?

回覆:學普通話

有呀,o個度有間叫普學園系以前km一個普通話老师自己出o黎教,佢都幾有爱心同耐性,佢facebook有個網页你可以search o下。

我個仔女都係佢KM學生,佢好有耐性教,又有愛心,我的仔女好會鍾意佢架,所所佢依家出黎辦興趣班,我地咪繼續跟佢學,佢地有試堂架,不妨去試下

引用:有呀,o個度有間叫普學園系以前km一個普通

原帖由 Smallpigbb 於 12-08-17 發表
有呀,o個度有間叫普學園系以前km一個普通話老师自己出o黎教,佢都幾有爱心同耐性,佢facebook有個網页你可 ...
想問下2.10個月得嗎?多少錢一個月多少課?

回覆:gisoleung 的帖子

呢個我唔知道你最好打電話問問啦

回復 Smallpigbb 的帖子

可否提供普學園的資料俾我呀!
因我上網搵唔到呀!
謝謝!

你去facebook search普學園就有o家啦。

我尋日同亞仔去咗試堂,個老師真係有好愛心同耐性喎,亞仔上完仲不知幾開心,話上普通話好好玩喎,叫我下次再帶佢去玩,唔該哂你哋,有咁好介紹

好快手喎!join咗啦?我覺得貴咗d呀!不過都會去試堂!

himuimui  HK$220 for 1.5 hours weekday.  發表於 12-8-24 14:58
rainbowcov  幾錢一堂呀?  發表於 12-8-21 10:02

我亞仔N班跟佢架啦,佢細個唔肯講普通話,屋企又冇人識講,但呢位老師有愛心又有趣,打破左亞仔對普通話的障礙,佢可以話係亞仔普通話嘅啟蒙老師!而家亞仔讀英普班,完全handle到!舊年幾位老師(包括普學園呢位老師)訓練亞仔同d同學代表學校參加校際朗誦比賽仲攞左冠軍添!

雖然我唔知佢收幾錢,但個centre啱啱開,應該唔會太貴!再者,如果太平,你就要考慮下老師嘅水平,教學方法,口啤係咪有質素啦!

咁老師啱啱出黎教係咪冇咩比賽經驗?

你指train比赛经验,佢有呀,因为近幾年佢都有教学校习诵攞咗冠军,坦白講佢都有train過同學仔o系gapsk獨诵攞奬,我女跟她三年有二年教普通话一年做助教老师,都同佢有唔少接触,我知道佢有做一些公开比赛评判,我亦會問她意见应该参加邊类型o既比赛同公开试。

至于教小朋友经验佢已经o系km教咗以我记得系6-7年,希望解答到你個問题。

回復 Smallpigbb 的帖子

Thanks for your comments.

Smallpigbb 發表於 12-8-18 13:42
你去facebook search普學園就有o家啦。
There is no phone number shown on the FB. Do you have it? Would you mind PM me the contact number? Thanks.

himuimui  I just call for trial class. 27890660.  發表於 12-8-24 14:59

JC102 發表於 12-8-17 22:38
我個仔女都係佢KM學生,佢好有耐性教,又有愛心,我的仔女好會鍾意佢架,所所佢依家出黎辦興趣班,我地咪繼 ...
我本身唔識佢, 呀女亦好少講學校D嘢, 但最難忘係上個月家長日, 班主任話, 我個女普通話堂落堂時成日緊抱住老師唔比佢走, 好想快D上下一堂云云。
我打咗比老師, 佢叫我試堂, 我話都試咗一年(教咗一年), 係駛試? 組班報名上堂了。

rainbowcov  真係咁好??? 有小朋友咁鍾意的老師真係好難得哦!!!!!!  發表於 12-8-27 10:51

himuimui  I just call for trial class. 27890660.  發表於 16 分鐘前

Called. Thanks!!

有冇網址參考?

請問試堂係free還是收費?

回復 ssbaby 的帖子

我仔仔上個星期試左, 係免費試堂.

回覆:mzlee 的帖子

你覺得點? 初學學d乜架?