用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 今曰本來想上北角民生參觀,不過被拒絕了。 ...
go

今曰本來想上北角民生參觀,不過被拒絕了。 [複製鏈接]

打電話上去話想參觀下,佢地話唔方便,話interview 先可以參觀…

0    0    0    1

咁為小朋友安全起見, 唔隨便比人參觀都好正常既.

回覆:iamiris 的帖子

我估90%學校都唔比人隋便參觀架!有部份好嗰d交左報名費後,會約埋一日比大家參觀,而佢地亦會有專人介紹學校,帶大家參觀,唔好嗰d直程彩你都儍!

回覆:GCG 的帖子

因為小西湾有間比參觀,所以咪睇下呢間比唔比

回復 iamiris 的帖子

係呀而家D幼稚園連參觀都愈來愈系統化, 以下係我見過:

民生, 呂郭,浸信會倍理: 報名後學校, 找一日Open day 比你參觀
維多利亞: 最貼心, 因為報名後再約時間十人一組專人帶你到課室比你睇及講解
衛埋堂、聖公會: 唔駛報名一年有一次Open Day
聖馬: interview 嗰日會有主任比個講座給家長講解吓學校
明我: 直程無得參觀, ..

應該有OPEN DAY家嘛...

引用:應該有OPEN+DAY家嘛...+

原帖由 mocha_y 於 12-08-27 發表
應該有OPEN DAY家嘛...
好似冇,佢話interview時顺便參觀喎

北角民生interview 個日先有得參觀架! 不過地方好細, 沒有陽光, 也沒有室外操場! 它優勝係語文好, 好多net teacher。民生收左我個仔PN am class, 但因不喜歡太細的環境, 放棄了!
‹ 上一主題|下一主題