用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Lantau International School
go

Lantau International School

請問有無家長嘅小朋友係依間國際學校到讀? 想請教下有關依間學校的資料,希望各位幫幫忙, 唔該哂!
- 請問依間學校 reception class 學位緊唔緊張?
- 我小朋友年底出世, 係咪一定要等到足4歲先入得學呢?
- 小朋友2014年先入學, 宜家遞交申請表會係咪多數都入到依間學校?
- 依間學校 interview 除左睇小朋友英文溝通嘅能力外, 仲睇D咩呢?
- 聽學校講佢地D學生畢業後通常會去邊間YMCA 基信書院到讀中學, 但依間中學係直資, 而中一至中四係行本地課程. 小朋友如果一向係國際學校到讀, 忽然轉本地課程會唔會跟唔上? 特別係D功課量同中文嘅程度

我都好想知道呢間國際怎樣? 因我小朋友諗住入呢間,其實我會今日或星期一入去看環境,希望有以前讀過既家長比意見,謝謝

多年前曾到訪此村校,很西化,只有幾个中國人學生。
學生們都是附近外國人,關係好。
LIS is the best!!!

回覆:starnsy 的帖子

呢間學校好多人候補緊,我嗰仔都等緊,佢要收哂大嶼山南面居民先,建議入reception class ,不過都好多人考