用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 哥哥聖雅各,妹妹是否直入?
go

哥哥聖雅各,妹妹是否直入?

哥哥係聖雅各升小四,妹妹開學要選校,有兄弟姊妹係咪第一輪必收?定係你地會再搏St Francis/軒小, 應該點決擇呢?

醒目開學勳章 王國長老

引用:哥哥係聖雅各升小四,妹妹開學要選校,有兄

原帖由 小吉媽媽 於 12-08-16 發表
哥哥係聖雅各升小四,妹妹開學要選校,有兄弟姊妹係咪第一輪必收?定係你地會再搏St Francis/軒小, 應該點 ...

醒目開學勳章 王國長老

回覆:哥哥聖雅各,妹妹是否直入?

咁緊係直升啦!你吾鐘意聖雅各咩!

引用:哥哥係聖雅各升小四,妹妹開學要選校,有兄

原帖由 小吉媽媽 於 12-08-16 發表
哥哥係聖雅各升小四,妹妹開學要選校,有兄弟姊妹係咪第一輪必收?定係你地會再搏St Francis/軒小, 應該點 ...
再搏St Francis/軒小! 如果是住Net12,應該有機。

多嘴問吓,點解嗊唔鐘意聖雅閣?

回覆:哥哥聖雅各,妹妹是否直入?

如果住net 12, 梗係大抽獎選St Paul or St frances la! 以往個幾年放其中1st choice 都100% 入!有直屬中學既傳統名女校wo! Keep 住成績吾考尾20都直升到!如果吾試,中學米要出去博!

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

住北角?

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

5係5中2聖雅各,聖雅各好好呀,亞哥讀得開心,學校既校長同老師都好積極,不過有少少想搏既心態。
其實我係住北角同埋有灣仔地址,不過見鰂魚涌間嘉諾撒又好似幾好甘,我應該點決擇好呢?
請好心人指點下, TKS!