用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

playgroup [複製鏈接]

How old can join playgroup?
How many day need go to school?  

2    0    0    0

回覆:Fung420 的帖子

直接打去學校問

回覆:Petite_Rouge 的帖子

Ths

回覆:playgroup

乜迦遖有play group 架?

請看論壇,幼兒園, Topic:「請問迦南 playgroup OK唔OK ? 同埋收費多少 ?」

我個仔現在十七個月,返咗三個月迦南playgroup,十四個月就可以報名,但我揀星期六上午,所以要等兩個月有人退學先有位,$900一個月,報名表要自己打去問,老師fax給你/親自去攞。
我覺得好好呀,每次一個家長陪同,每月一個主題,6月動物園,7月海底世界,8月去海灘...大約十個人一班,通常開始時自己玩玩具,等齊人開始,唱歌仔做動作,做手工(手工係同主題有關),睇書,每次老師講故事教三種動物,根住食茶點,唱放學歌,每個月都會同他拍一照,根住放手冊入面再老師加評估。
每次一個老師+嬸嬸,老師好細心,有耐性,仲會同家長傾計了解小朋友,我個仔每次都第一個衝入去,最後一個走,仲學咗啲新生字。他真是好開心,每次星期五問他返學好嗎,他都笑晒口指住個書包,可能未必比其他playgroup學得多,因為基本上全程都廣東話,但至少仔仔開心及愛上返學,所以我pre nurse 都會讀。

回覆:jeff_yung 的帖子

真的謝谢你提供這麽詳盡资料!.

我寶寶而家6個月, 可以攞定表申請嗎?

想問迦playgroup係喺金巴倫道果間定係窩打老道果間呀?隨時可以報名申請上playgroup嗎?

要滿14個月先可以報名

係九龍塘迦南上
‹ 上一主題|下一主題