用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 東區~西灣河 想報2013N班 但囝囝2011 9月尾B ...
go

東區~西灣河 想報2013N班 但囝囝2011 9月尾B

想問東區有咩好幼兒園報讀2013 N班好?
同埋我囝囝係2011SEPT尾BB,係咪吾可以報名住?
好煩惱><'
期望囝囝能學多些語言為主
請多多指教!

回覆:maggiechu123 的帖子

可插班

回覆:maggiechu123 的帖子

回復 phoebehung 的帖子

一样, 2011年11月我都好煩, 好似好多都唔收

大家有無邊間介紹下?THANKS

我個女係2011年11月B, 我in左3間, 3間都係waiting.............................

回覆:東區~西灣河 想報2013N班 但囝囝2011 9月尾B

我仔仔12月細B,playgroup老師話香港區大部份N班都唔收細B,睇我仔仔發展唔錯,建議索性報出年K1,唔好side一年讀N班

回復 prettyporky 的帖子

如果真係報唔到N班,係東區可以試下報維記上康的2-3歲playgroup,可能因為在半山,waiting時間快過其他分校,我仔讀緊,覺得非常之好,可以揀返一三五,每次二小時,都學到不少嘢,不過學費約三千,不便宜。另外,唔怕略遠的話,可以考慮下灣仔循道衞理中心的「幼稚園學前繽紛樂」,亦係俾三歲以下的小朋友返,係幼師教,小朋友獨立返學,又係返一三五,每次一個半小時,但月費只係千幾蚊,非常抵。

引用:回復+prettyporky+的帖子 如果真係報唔到N

原帖由 muimuimao 於 13-04-24 發表

如果真係報唔到N班,係東區可以試下報維記上康的2-3歲playgroup,可能因為在半山 ...
唔該晒

回覆:東區~西灣河 想報2013N班 但囝囝2011 9月尾B

我個係2011月12月尾b, 小西灣迦南收左, 你可以試下

引用:我個係2011月12月尾b,+小西灣迦南收左,+你

原帖由 buzzrabbit 於 13-04-24 發表
我連interview機會都無!可能遲交表

下星期初註冊,可以打去試下吖!

buzzrabbit 發表於 13-4-24 21:02

我都有in呀, 不過我係in佢申請後補位嗰轉, 希望有人唔讀我個女有位啦

我仔仔2011年11出世,報5間有2間收,試下小西灣迦南,仔仔岩岩放棄呢邊學位,而且呢間都數收細b

muimuimao 發表於 13-4-24 16:44

如果真係報唔到N班,係東區可以試下報維記上康的2-3歲playgroup,可能因為在半山 ...
請問上康,有冇地址?搭咩車上去?係用咩語言上堂既?
thx

回復 babycute2009 的帖子

上康係康愉街14號,係吉之島有學校免費接駁車可以搭上去,你上維多利亞個網站會搵到電話架啦,佢兩個小時課程,一半是廣東話一半是英文,英文由NET教,中間大約有15MIN茶點時間及15MINplayroom free play,現在開始有親子功課,好鼓勵家長同小朋友一齊學習。