用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香港話劇團(上環) OR 香港兒童音樂劇團(天后)? ...
go

香港話劇團(上環) OR 香港兒童音樂劇團(天后)?

香港話劇團(上環) OR 香港兒童音樂劇團(天后), 兩間邊間好D? 如小朋友只是K1.....大家可分享下教法上有咩不同?

deleted

回覆:香港話劇團(上環) OR 香港兒童音樂劇團(天后)?

香港兒童音樂劇團可免費試堂才報名。唔清楚香港話劇團。你可以帶小朋友試咗堂先決定。

rinarina  2lovelykids, thanks for your information.  發表於 12-8-15 10:42

回復 BKBoss 的帖子

多謝你的回覆, 但真的不太明白你的意思………

1)
我現在正請教各位家長關於這兩間劇團教學的分別, 而我的小朋友還未開始上任何劇團的課堂, 你認為我可如何問我小朋友喜歡參加那個呢?再者, 在報名前問下大家意見又有什麼不對? 每個劇團的course都要交$2000/期以上的學費,如果作為家長問清楚用家的意見, 我認為是一件理智的事。

2)
另外, who is the unimportant people? 你所指的誰?

香港兒童音樂劇團(@ Tin Hau),

回覆:香港話劇團(上環) OR 香港兒童音樂劇團(天后)?

香港兒童音樂劇團要interview,我覺得你可以2間都報晒先,睇下邊間收先決定。因為我果時都係咁,只係報左後者,諗住囡囡咁細(3.5歲)面試表現未必理想,點知當場即收,仲要時間(星期六)同地點(九龍城上堂-我住九龍)都岩,所以即報。返左2個月,囡囡勁開心,返黎仲成日唱學到既歌。
依家幫佢試報埋香港話劇團同中英劇團,俾佢試下邊個好d,橫掂佢仲細,睇下邊間既教學模式最岩佢先長學

回復 stefi 的帖子

多謝你回覆, 我報左香港話劇團(上環), 但未知抽吾抽得中, 如果抽吾中, 我會去後者try to interview.

回覆:rinarina 的帖子

我都等緊結果,抽到就去試下

回復 stefi 的帖子

咁如果抽中(上環), 你會同時返兩間?