用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 咁我點算呀..我個女係2010年9月中出世依家咩都無報到.. ...
go

咁我點算呀..我個女係2010年9月中出世依家咩都無報到..咁點

如題.....急...

出年報N1 or K1,or 後年報K1

我仔2010.9月我都未開始報k1, 好多k1都係9月份報, 你急係急無報n1?

回覆:咁我點算呀..我個女係2010年9月中出世依家咩都無報到..咁點

No worry, 剛開始有得報之麻,慢慢會有越來越多gar lar

K1未開始喎, 你講PN未報??

K1好多學校都未開始報名.
N班應該已報完, 同埋差不多開學

其實我都唔知報唔報n1好..因為n1又大人地差不多一年..如果k1..又細好多..有心儀學校都未必收佢...依家15...16中呀...

N1現在報真的有點兒遲, 但K1可現在做好準備啦!

返住playgroup然後今年報K1

thomas982226 發表於 12-8-14 14:18
其實我都唔知報唔報n1好..因為n1又大人地差不多一年..如果k1..又細好多..有心儀學校都未必收佢...依家15... ...

你唔駛1516, 一於n1, k1一齊報, 有人收先決定讀咩.  而加係學校揀我地, 唔係我地揀學校.  

9月中讀n就超超大b, 讀k1都未夠10,11,12月d細, 唔係好煩啫.  如其煩報咩, 不如花多d時間train下個小朋友interview仲實際.

yes...主攻k1..都報定n做後備了...thx all

太子明慧p.m.還收今年PN, 可以一試.

我個女08年11月出世,而家就來讀K2,我覺得沒有問題ar,你個女9月出世,吾使驚la