用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 有關課外活動及興趣班問題
go

有關課外活動及興趣班問題 [複製鏈接]

醒目開學勳章

請問有什麼課外活動及興趣班可給今年小一新生?
是什麼時間上? 是否星期一至五放學之後上?
上完之後有否校車? 謝謝各位賜教
   0    0    0    0

每年都有唔同既興趣班, 有d要收錢, 有d唔需要, 選擇好似有法文班, 日文班, 小提琴, 跆拳道, minor games, basketball, 視藝班, 中英數功課輔導班.....etc。填表交form後要抽籤, 唔一定抽到。

上課時間是星期一至五放學後及星期六, 每個class都不同。 星期一至五有校車接送, 但要另外收費, 上年係每次$20, 要一次過俾曬 (唔記得係俾一個學期 or 每個月俾), 唔係逐次俾。不過, 如果你搭既校巴線只有你一個上興趣班, 校巴係可能唔會車你, 叫你自己接放學。

今年, 我都未必會俾阿仔參加, 因為阿仔已安排左有野學, 冇咁多時間再上興趣班。上年, 老師揀左阿仔入視藝隊, 但因要上其他堂, 所以都放棄左

醒目開學勳章

回復 KimB 的帖子

唔該晒你的詳細解答...
其實亞仔而家星期六有畫班, 小提琴, 及普通話 (但又有其他野想學)....那麼等開學睇定d先了..
‹ 上一主題|下一主題