用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 有冇RC的家長
樓主: do-re-me
go

有冇RC的家長

間間學校都有乖 同 頑皮嘅學生,有滿意 同 唔滿意嘅家長。 我都住 RC 隔離屋苑,對佢哋嘅學生感覺良好,遇到嘅大多斯文有禮。(我小朋友唔係讀 RC)

我就覚得這位WHITESKY USER別有用心、一陣又話有OFFER都放棄、一陣又話有朋友D小朋友讀緊、想転校。 令人費解。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

回復 Mighty 的帖子

Mighty,
我只是分享我嘅經歷及我朋友嘅親身遭遇,沒有你想象得咁complicated 及別有用心,我小朋友見試完有offer 之後我放棄個位,同我個朋友個仔比同學打,RC老師同RC 個nurse都知道都全是事實. 我朋友個小朋友係仔,  係比男同學bully.   因為咁我朋友見個仔唔開心所以想轉校。但實際環境不是佢想轉就轉。

我尊重不同意見,請不要因為意見跟你不同, 就話人別有用心,  否則其他人亦不㑹願意發表意見。我以前都係BK認識D媽咪,佢哋都好樂意分享佢哋嘅經驗比我,  好及不好都有, 等我可以參考。 難道佢哋提及不好的方面, 我就偏要說成佢哋別有用心及有幾心。如果真是這樣,  我想其實大家都不用在這裏分享意見睇法。

graceyydeng  觀點正確,支持,我們應該對事不對人!要不然,會沒人敢發表意見!  發表於 12-8-18 04:33

whitesky 發表於 12-8-17 01:05
回復 Mighty 的帖子

Mighty,

我支持你的說法, 因為我有同感,

回復 do-re-me 的帖子

May I know the full name of RC?

回復 jackfruit 的帖子

Renaissance College, one of the Private Independent Schools of ESF.

回覆:do-re-me 的帖子

暫時都未係好多!

回復 caramom 的帖子

Thanks Caramom

回覆:whitesky 的帖子

本人亦是RC學生家長,坦白說,學校確實有些學生幾壞。小兒上星期就被個三年級學生搶咗個籃球唔還,之後被我地捉到又話個波唔見咗,學校就話籃球係私人物品,不作跟進,過份!

WHITESKY 
May I know which estate do you live?

It happend in my club house before...