用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 SDM Preschool Class 芭蕾舞裙唔舒服
go

SDM Preschool Class 芭蕾舞裙唔舒服 [複製鏈接]

幫囡囡報左SDM preschool class, 佢條芭蕾舞裙好靚, 但D裙紗好"吉肉", 囡囡覺好唔舒服, 不肯穿上, 想問其他SDM家長有此情況嗎, 如何解決? THX
   1    0    0    0

穿襪褲會好d嗎? 我多數唔會幫囡囡穿短  襪 , 因為佢地又趴地又要做一字馬, 冇襪隻脚係地下好難slide落去.

我個囡囡也在SDM 讀,今年九月升班,但沒此情況出現!條裙得外面的紗會吉一點!基本穿上身皮觸到皮膚的地方也好ok,會條裙有問題?有冇問下職員!但有些對皮膚敏感的人另作別論!有沒有穿芭蕾舞的襪褲?

Thank you, 可能試裙時囡囡無穿襪褲唔舒服, 老師叫我初時穿底衫係入面, 好似不太好看.

我女女都係咁,下身冇問題,但上身手臂位(打閘)太差,d紗拮哂出黎,拮到佢背脊紅哂,所以我俾左15蚊去d家政店包左條邊,而家舒服好多了

引用:我女女都係咁,下身冇問題,但上身手臂位(打

原帖由 yip_ching 於 13-05-02 發表
我女女都係咁,下身冇問題,但上身手臂位(打閘)太差,d紗拮哂出黎,拮到佢背脊紅哂,所以我俾左15蚊去d家政店包 ...
想報sdm 2 preschool class,請問好吾好呀?

sorry,我都係剛剛開始報,唔清楚,不過我有朋友個女在sdm由細跳到大,佢話如果考埋試係ok的,但如果唔考升級試,只係想當興趣班,就唔需要報sdm,因為學費真係好貴

回復 Apple_Orange_T 的帖子

我覺得幾好玩,觀課日見佢地好開心呀。不過長遠你要諗諗,好多人頂唔順佢地太commercial而走。

引用:回復+Apple_Orange_T+的帖子 我覺得幾好玩

原帖由 DalaDala 於 13-05-02 發表
回復 Apple_Orange_T 的帖子

我覺得幾好玩,觀課日見佢地好開心呀。不過長遠你要諗諗,好多人頂唔順佢地太 ...
Thank you

醒目開學勳章

回覆:SDM Preschool Class 芭蕾舞裙唔舒服

我個女冇呢種情況喎!著低衫係唔靚,不過有個好處,就係去wee wee唔怕凍親!

‹ 上一主題|下一主題