用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問讀緊九龍塘英藝K1-K3的家長
樓主: Ononma
go

請問讀緊九龍塘英藝K1-K3的家長 [複製鏈接]

引用:回復+popong+的帖子 你可以打去問下校長Ms

原帖由 Babyhung 於 12-08-28 發表
回復 popong 的帖子

你可以打去問下校長Ms. Stephanie Roselyne佢既情況,同教學experience
Mr Martin係好老師,我大女都有比佢教過一個學期,好like上英文堂

你小朋友係讀K幾呀?martin剩教N班

家長日時,我都同martin講,點解唔教K1,佢笑住話係學校安排, 我諗學校係想有經驗嘅老師教N班,到時口俾好,咪多人報讀囉

回復 Ononma 的帖子

Hi to all. My son is also an alumini of Zenith PN. As far as I know, Miss Shannon already went back to her country for (home-sicking). My son missed much.

don't worry.....小朋友容易適應

Ms. Shannon 係5係Martin細妺???

咁幾可惜,我跟 miss Shannon 交談過,佢好有 heart 又 細心,仲愛心爆棚, 囝囝成日hug 佢!

回覆:請問讀緊九龍塘英藝K1-K3的家長

英藝好多親中人士backup,會洗小朋友腦嗎?

kln Tong 分校未見過這些親中人士,課本都無咩異樣,除左深一年之外。Kln Tong 分校請了很多NET, 仲要個個樣子幾attractive和笑容滿面(自然的), 我囝可能被洗腦,讀左一年多,by default 係講英文, 去lib 淨係睇英文書, 電視又只選英文卡通片。

好彩學校有intensive 的中文堂, 用普通教,我問過老師,我囝係課堂讀到認到
教過的字,又有講普通話的同學,須然吾肯講,佢逼住都要聽,我知佢聽得
明,因為佢用英文回答到point, 佢同學又聽得明佢答什麼。

其實佢仲有一個鬼妹同學(亞囝好鍾意同佢坐和傾計),又有一個係加拿大出生的同學,會講both 英文和普通話,所以好幸運,語言環境好好。

最近我們參加左佢鬼妹同學的birthday party, 係party 到佢 mummy好開心 同佢D朋友講,佢兩個女在學校上普通話堂,真係會學到中文,佢D朋友都向佢了解多些, 佢地大家都有細細路和覺得學普通話有好處。

其實Zenith的英普班好好,我幾滿意,但學費真係好貴,同埋未有考小一reference. 希望這些資料幫到你。

sysy474  你仔仔讀國際班嗎 ? 我報左沙田新校N班, 煩緊 lee 間學校好唔好, 雖然只打算讀N, d 人話天水圍個間唔好, 沙田新校更無人知, 所以想了解多 d !  發表於 12-10-22 19:35

我個女現讀個班N 班都有個鬼妹金頭髮同學同都有國內普通話同學, 有時我致電學校都有普通話老師同我傾,我是土生香港人, 所以都覺呢間學校不出名但勝在可提供multinational interaction 俾我個女。 佢N 班學費貴但st catherine N 班重貴,不過人地出名。

回覆:Ononma 的帖子

咁好有小朋友家長邀請你參加生日派對。

Ononma  幾開心架,又多個gathering的experience for 小朋友。  發表於 12-10-22 19:59

Sysy474, 我囝讀KLN Tong 國際班。

sysy474  Thanks Ononma......I also got 國際班 AM offer ....Hope new school ok la....but worry K1 need to find an other shcool.....worry she happy Zenith N ...but K not happy in other school ...  發表於 12-11-2 03:54
‹ 上一主題|下一主題