用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問讀緊九龍塘英藝K1-K3的家長
go

請問讀緊九龍塘英藝K1-K3的家長

國際班: 請問外籍老師和普通話老師教得好吾好?
教學方法得吾得?

我知2歲班好得,但K1-K3 吾知點,請教請教。

我仔读过一年PN, 非常好, 但K1要转到SC, 痛苦的决定.

我仔過去一年讀得好好,好開心,日日都催住返學。現在轉讀第二間,日日都哭日日都吾肯返學。唉!好似轉錯左,吾知點好。

我决定如果他在新学校不能适应,会再转去英艺。但校长说只有下午班了。

回復 newman09 的帖子

仔仔而家升上K1,見佢好開心。我無同佢轉校,希望決定無錯|a

無位,k1上午得兩班之喎。

回復 Ononma 的帖子

學校嘅外籍老師,普通話老師水平都非常好。而且仲好有愛心
K1 係讀k2課程。
其實佢地教學方法無問題,小朋友學嘢好快,讀快兩三年課程應該無難度

吾該晒Babyhung。我今次真係後悔轉校,我昨晚問仔仔 掛吾掛住 Mr Will 和 Ms Shannon, 他甜笑地話佢地 sleeping.  我再問佢掛吾掛住 新老師,佢令晒頭話 No no no.

佢初初返英藝第三日就喊,而家第五日,反抗仲好勁,再吾得真係要行動啦。

sysy474  你仔仔讀邊間分校?  發表於 12-10-22 19:09

你轉左邊間學校呀?點解咁唔開心。
返多兩日可能就會識應,唔洗擔心

之前係英藝PN讀邊班呀??
我睇过每班個NAME LIST,都唔覺滿,再問下可能得呢

吾好擔心啦, 比小小時間小朋友, 相信會好快可以適應到新學校

Baby hung:  轉左去九龍塘一間有往續的幼稚園,但係好嚴,亞仔好吾鍾意。如果吾係英藝甘新,讀得甘好一定吾轉啦,而家自尋煩腦。

回覆:請問讀緊九龍塘英藝K1-K3的家長

其實英藝喺新界北區好耐歷史,自從喺九龍塘開分校之後好似突然升價十倍咁..

回復 Vlone778 的帖子

無計啦,九龍塘租貴,所以學費特別貴。

只要係九龍塘嘅幼稚園,都好多人爭。
過多幾年,英藝都會好似其他學校咁,爭崩頭。HK Pre-school, Keen mind仲係新校時,咪係人in都收,而家就爭.......

Ononma  係,只要係九龍塘 + 相當數目外藉老師,就會多人讀。  發表於 12-8-16 18:36

回覆:請問讀緊九龍塘英藝K1-K3的家長

好一個九龍塘效應哈哈

Babyhung: send 左 pm 比你, 請查看。

回復 popong 的帖子

你可以打去問下校長Ms. Stephanie Roselyne佢既情況,同教學experience

我仔仔N1時係Mr. Martin教,佢超好好好,個個小朋友都好LIKE

回復 Babyhung 的帖子

你儿子是N1C吗, 我儿子的老师也是MARTIN, 超好的
至今仍怀念那些日子哦.....

他现在哪里读K1?我都有些后悔转学