用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 blood test
go

blood test

想做blood test test下食物敏感,請問邊到有呀?

回覆:blood test

想知*2

「自閉寶寶」果版有個怗講GFCF,有媽媽介紹一間公司驗血,你哋睇下啦。

The following is previous one from other reply to me

回復 Surveyor 的帖子

呢間有得做食物敏感測試驗96種亞洲食物
做呢隻延遲性過敏(由G抗體(IgG)引起),

約$2800,如果你唔清楚打去問想同自閉症小朋友做食物敏感測試
人0地就知道你小朋友做邊隻測試
http://www.hkbiotek.com/chi_t/C_AFC.html
出結果後有營養   

師同你講解報告,不用另外收費,測試費用巳包
報告結果容易睇得明,我同你一睇就明,

不過我之前見過好耐post,見0的家長做完食物敏感測試
真係有十幾樣食物敏感,最得意係肉類,魚類都敏感,水果蘋果,香蕉都有
係鴨,鵝大家覺得應該小食反而話唔敏感
有媽媽   

陪小朋友一齊做食物敏感測試,諗住比對0下
個結果係個媽媽   

都好多樣食物都話敏感,媽媽   

都話估唔到結果係0甘

我個人覺得你可先試
戒蛋、奶及小麥之類睇睇小朋友情緒各方面反應,接受程度
大前提係留意小朋友戒口前後係腸胃,睡眠,情緒,眼神接觸各方面有什麼改善定差不多
再諗跟唔跟醫生做
始終都係用錢...

回覆:blood test

Book 左做IgG ,有96種食物!