用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 關於小一9月開學
go

關於小一9月開學 [複製鏈接]

想請問大家關於9月開學的事情:
1)8月27 or 28日,請問家長需要一同返學校嗎?
2)返學要拍咭,是指八達通嗎?
3)9月3、4日開學,是否都有媬姆車?

謝謝大家解答

0    0    0    0

回覆:shirleyysy 的帖子

1.27 or 28號小朋友同家長都要返,小朋友要考phonics編班試,而家長要聽一個read write inc嘅講座。

2.返學啪咭…係學校派嘅智能咭,並唔係八達通,開學校時,老師會派一張temp咭,約九月尾先會派一張正式嘅智能咭(用六年)。

3.放心,校車司機會喺八月尾個别通知各家長,3/9上車同落車時間。

Queenielam88  Thanks!  發表於 12-8-9 23:10

回覆:shirleyysy 的帖子

Our schoolbus driver already gave us the time for 3-sept and 4-sept.

marrowcream  really ? i ve not yet returned home from work and so do not know it. Thanks for update marcuscyrus !  發表於 12-8-10 14:49

今朝工人姐姐送完仔上校車,返黎就比左個校車費袋我,入面有張紙仔寫住9月3,4的返放學時間,唔知是否每條線都是這個practice

回覆:marcuscyrus 的帖子

我那條線沒有,因暑期車同開學後的校車是由不同叔叔經營。
不過我估開學前校車叔叔會call我地的

回覆:關於小一9月開學

真係唔該晒大家嘅解答

回覆:關於小一9月開學

真係唔該晒大家嘅解答

‹ 上一主題|下一主題