用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 有無小朋友BB時係食日本奶粉?
go

有無小朋友BB時係食日本奶粉?

今日新聞話和光堂同森永嚴重缺碘可影響智力,我仔就係食森永,或多或少有D關事,但唔可以賴晒奶粉,驗左血又點?吸收返係咪已太遲

回覆:有無小朋友BB時係食日本奶粉?

我個全人奶到一歲..之後食明治

我仔2個幾月開始食森永...到1AGE...E家27個月大...都無得比我驗血

回覆:BKVIP 的帖子

我個仔出生至兩歳都係食明治....

我個仔都係食森永

我都係出世到兩歲係食明治~~

我地全部bb都有問題嗎????點解政府5洗我地d 大b 驗血丫
我覺得我仔有輕微自閉...有重複..愛玩開關動作..排列..愛數字.其間不能攪佢..佢會喊..其他自閉特徵就無...有互動會講野..會扮野..會望人..識玩煮飯仔..扮伙計..拎野比我地食..

小兒6M-1歲時食雪印...沒家族維全,我都覺得可能奶粉有問題.
不過我識人一直食A+ 1,2,3...都做左A仔

我個囡5-8個月只食森永細仔,其後先吃粥,唔知啲影響係咪可以用固體食物的營養補救番?

我仔食惠氏咪一樣自傾....我又唔覺得關奶粉事....自閉成因多數都係天生的,後天的係極小數...

引用:我仔食惠氏咪一樣自傾....我又唔覺得關奶粉

原帖由 patpat234 於 12-08-14 發表
我仔食惠氏咪一樣自傾....我又唔覺得關奶粉事....自閉成因多數都係天生的,後天的係極小數... ...
同意,大家諗多左喇,倒不如將d心神去同孩子一起面對同改善問題會對孩子最有用!一齊加油