用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 拉捍書包那裏平
go

拉捍書包那裏平 [複製鏈接]

拉捍書包,質好的,最好可以分開的,那裏買較平,可否報料?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

影響脊骨發展啊, 三思

回覆:heiB 的帖子

阿女學校唔比用話影響脊骨

回復 cwhtcybb 的帖子

謝謝你們的回應,學校在家附近,佢只是用來拉回學校。本想佢買一個可以除下拉桿的書包,因為可以拉書包回家,在校就除下拉捍,背上課室,佢唔肯係要果隻款,係要拉桿除不下這個款,現在買了比佢,不過仍會買多一個袋比佢,個袋放係書包上一齊拉。

台灣unme,可分開

回復 yee618 的帖子

算啦,我囡真係照公主,我找了好多個佢都唔鍾意,係要黑色底,如果唔係又要白雪公主粉紅色,婆婆仲話我唔買書包比個囡,成日同個囡嘈,我已經找了好耐同埋好多個可以分開的書包,佢都不喜歡,現在費事同佢嘈,有得佢。

其實我鐘意買d淨色同盡量無公仔既比阿女。我當然明白邊有小朋友唔鐘意公仔(公主 / 芭比)。所以我就會同阿女講,你買個有公仔既書包要$xxx,但係你買個淨色書包睇落去雖然平平無奇,但你有甘多公仔,今日換一個聽日換一個,日日都可以唔同款(阿女成日扭蛋)而且仲平好多喎。其他文具我都係甘樣說阿女。而且佢都好buy

回復 cwhtcybb 的帖子

無辦法啦!我囡同婆婆住,比婆婆仲到成個公主咁。婆婆唔諒解我不肯買的原因,只是在我囡面前講我吝嗇,話書包貴唔買,婆婆的說話影力大過我好多,我用10倍時間去解釋,都無用啦,因為哥哥有用開,但係哥哥都話重,但係我囡唔信,似終認為我吝嗇。有時都唔想為了這些小事而同個囡嘈。我同佢講,如果將來佢覺得書包重,叫佢唔好怨,係佢自已要選的,佢不聽我的話。
‹ 上一主題|下一主題