用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日先知迦南N班都要$34xx 學費
樓主: shirleyanson
go

今日先知迦南N班都要$34xx 學費

回覆:shirleyanson 的帖子

吓?真係$34xx呀?我仔仔都係讀n1,我都未知呀!

回覆:shirleyanson 的帖子

請問你小朋友讀邊間呀?係咪全部分校都學費一樣呢?

回覆:今日先知迦南N班都要$34xx 學費

I think different campus , different price.  My baby campus is in central. The school free last year was about $32xx. But only 12 student in one class. So I think is worth for that price. Coz I knew so many bilingual  kindergarden schools free is about $4xxx-$5xxx, about 30 students in one class.

引用:回復+fc1111+的帖子 請問你今年有冇報迦南

原帖由 shirleyanson 於 12-08-09 發表
回復 fc1111 的帖子

請問你今年有冇報迦南呢,它遲遲都唔公佈幾錢學費,話教育局未公佈,唔係我哋疏忽,唔知唔 ...
間間幼稚園都係咁,佢地第一個月學費會收上年價錢,等教育局批准學校加價金額,下一個月學費就會係新價錢,而且重收翻第一個月學費的差價。我register 個兩個KG, 佢地係回條都有寫話大概加$300左右。

回覆:vio922 的帖子

今年n 班仲有3 位老師添,師生比例真係好唔錯了!

回復 babaxmama 的帖子

3位老師咪即係收多d 人, 我個小朋友果班咪就係3個老師, 計番比例係1:13. 好似好少咁. 其實就3x 個人一班. 不過老師有愛心係真的, 只係太多人唔係太好

回覆:chelsea_jbb 的帖子

我小朋友0 個班20 人,3 個老師lor

我係金巴倫道迦南,我問過老師大概會有幾多人一班,佢話25人左右,會有3個老師,我覺得都幾好丫!

同埋學費其實學校一早講左大概$3000左右,所以而加收$34XX,我都預左既,N1唔算好貴。

返左兩日學,我覺得學校好好!老師好好!噚日老師幫我0地每個學生同家長影左一幅相,估唔到佢0地即日就拎去晒,今日就拎張相黎做勞作,效率都幾快喎!

himuimui  haha, same as last year.  發表於 12-8-10 11:12
LuLuKiuKiu  '噚日老師幫我0地每個學生同家長影左一幅相,估唔到佢0地即日就拎去晒,今日就拎張相黎做勞作' same as last year!   發表於 12-8-10 09:44

回覆:v_vcsl 的帖子

認同認同!

回復 babaxmama 的帖子

開學初期係20幾人, 點之11月 開始就不停加人, 最後加到max36 個人數先停.  

littlekkl 發表於 12-8-9 10:19
上年係$2400,再加每學期千多元的書簿費。

你邊間分校呀, 我仔係九龍塘, 九月升 k1, 佢 n1 時係 $3040 的, 未包雜費.

醒目開學勳章

藍田迦南N班confirm左$2710包雜費,今日返適應班時校長宣佈的。包預算中平喇 ^ ^

引用:藍田迦南N班confirm左$2710包雜費,今日返

原帖由 BORCHRISTY 於 12-08-10 發表
藍田迦南N班confirm左$2710包雜費,今日返適應班時校長宣佈的。包預算中平喇 ^ ^
...
知道黃老師係邊班嗎?

shirleyanson 發表於 12-8-9 17:43
回復 fc1111 的帖子

請問你今年有冇報迦南呢,它遲遲都唔公佈幾錢學費,話教育局未公佈,唔係我哋疏忽,唔知唔 ...

之前報黃埔迦南佢都話起碼$3XXX/月,所以我放棄咗迦南

吖仔啱啱完成N班課程,老師好,主任好,環境好,校車都好,仔仔開心。我覺得物有所值。

引用:Quote:原帖由+BORCHRISTY+於+12-08-10+發表

原帖由 Fabianne 於 12-08-10 發表
知道黃老師係邊班嗎?
點解想知?你好鍾意黃老師?

舊年中環迦南都3千幾wor

小西灣嗰間到而家都仲未知學費!

引用:Quote:原帖由+Fabianne+於+12-08-10+發表知

原帖由 LH2007 於 12-08-11 發表
點解想知?你好鍾意黃老師?
無錯,佢好好