用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 應報什麼幼兒園,苦惱中,很多問題想請教 ...
go

應報什麼幼兒園,苦惱中,很多問題想請教 [複製鏈接]

我的女兒是比夠定的觀察慢熱型,又怕羞,18個月在playgroup喜歡望人玩,多過自己玩,但回家後又會好開心玩番學左的東西.  唔知同年紀有冇關?

想問:  1)佢係大b,最希望她能學得開心,鼓勵主動學習,什麼pn/kg啱佢?   活動教學是適合還是會有反效果?     
2)我聽過/心儀的都是有點名的pg, 萬一全部唔得,點算?   
3) 知不知道那間多功課呢?LH, York, sc, cannan

0    0    0    0

SC 比較軾鬆, 唔多功課, 學得開心, 雖唔多太靜的小朋友, 但我覺得輕鬆的KG/PG 合大多數小朋友.  反而一些多功課教得深的就只合一些教聽話的.

回覆:應報什麼幼兒園,苦惱中,很多問題想請教

報名時唔好只報出名嘅,萬一全部唔得都有學校返。

回覆:應報什麼幼兒園,苦惱中,很多問題想請教

多謝回覆,咁我要去揾下間無名的

‹ 上一主題|下一主題