用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 BB 2012年7月出世~岩岩打去問救世軍已經排到3百幾>< ...
go

BB 2012年7月出世~岩岩打去問救世軍已經排到3百幾><

太誇張啦~~一定冇機會啦~聽聞佢係先到先得???大家有冇聽過????

回覆:BB 2012年7月出世~岩岩打去問救世軍已經排到3百幾><

咁誇張

我個肚9個月果時報都165啦,之前再send 信給我話宜家65,不過安排剛到9號......

回復 kan2011 的帖子

下???但我8個月時打去問~佢叫我要有出世紙先可以報WO

回復 歐陽太 的帖子

因為如果你排幼兒園就有出世紙先排得,
我排佢地育嬰園就唔洗,入左育嬰園可優先考慮入幼兒園,
如果排到咁上下(約一 , 二歲啦)都無育嬰位就可以可以同佢講轉排幼兒園,
而交表日期就會當你b攞出世紙的日期
其實佢地都好樂意回答你的問題 , 可以問下佢地:)

我嗰B 6月出世都排到三百幾呀, 唔洗諗啦~~

你地排邊間救世軍幼兒園呀?係咪有D地方無咁多人報?

其實間間都咁多人報, 但又好少位, 我小女今年將讀N1, 得11個位

我個b1月出世都排47x,我打電話去問過,報n班的機會不大,連interview都唔會有....我放棄呢間了﹗(我個b10個月大就報,早啦呱,完來都係太遲,其實係咪真係要咁早?係咪誇張咗少少?)

我講緊係2011年1月呀﹗

我報錦田3月BB 排 23

新手媽咪想問下救世軍幼稚园有咩好

why it so popular ah ?

回覆:BB 2012年7月出世~岩岩打去問救世軍已經排到3百幾><

我都想知有咩特別好?
只知宜家出名難入讀
廿幾年前我都係讀救世軍

我都好想知佢究竟有咩咁好咁多人排既

回覆:BB 2012年7月出世~岩岩打去問救世軍已經排到3百幾>

無機會一d都唔出奇。呢幾年多左幾多雙非同單非啵。邊夠佢地爭。

唔遊過去係個人選擇。不過我唔係雞,殺我黎警猴就好過份。我唔覺我需要對b6有幾好囉

佢哋一級一班, 每班20幾人, 7月出世的小朋友排到300幾, 並不出奇.

其實救世軍一有出世紙就要報名, 所以早出世有著數, 呢間出名係用蒙特梭利教法,又係全日, 又唔太貴得黎小朋友學到野, 好多唔係太高要求既家長都會選呢間

同埋面試無咩太問題多數會收小朋友, 唔洗要小朋友學呢樣學個樣去應付個面試