用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 仲有無人未放棄等位架?
樓主: cityowl
go

仲有無人未放棄等位架? [複製鏈接]

我買晒書同校服,因八月尾有一星期的小一適應班,我仲等消息,見步行步,點都要讀書架,費事開學禁混亂

都一樣在等呀.

回覆:仲有無人未放棄等位架?

我都冇等喇,尋日買左校服,今個星期六返學校買書,下禮拜返小一預備班。不過都冇所謂嘅,而家呢間都係叩番首志願,小姐又話鍾意呢間多過等緊個間。
有關閱讀理解,建議大家快d令小朋友養成睇課外書嘅習慣,真係好有幫助。另外我見坊間呢類練習有深淺,一開始不要俾太深(如要在文中找出適當詞語填在一句新句子中),給些易於在內文找答案的以增加小朋友的信心較好。

你地d小朋友真乖去備課
我個仔重玩緊,每星期最少去1次迪士尼,踢2日波,1~2日游水,1日攀石,畫畫做手工,日日公園1粒鐘,極其量都係睇下書做下珠算d功課。睇來下星期要學下備課

引用:Quote:原帖由+car817ho+於+12-08-16+發表回

原帖由 MaiGao 於 12-08-16 發表
閱讀理解我都唔敢奢望
呢樣我都好擔心

魅力公主 醒目開學勳章

閱讀理解我好早就買咗俾亞女做, 暫時都可以應付到, 因為佢識好多中文字...

相反, 英文唔知點算
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

仔仔錫錫你 發表於 12-8-16 21:15
你地d小朋友真乖去備課
我個仔重玩緊,每星期最少去1次迪士尼,踢2日波,1~2日游水,1日攀石,畫畫做 ...

因為閒日個個返工,無人同到佢去玩,不過有去公園。
我地星期六、日都乜都唔做,淨係去玩架

回復 car817ho 的帖子

我都好擔心!  要呀女自己做閱讀理解, 死硬 --> 一知半解 或者係唔識解...
‹ 上一主題|下一主題