用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 調景嶺BOX HILL PLAYGROUP好不好 ?
go

調景嶺BOX HILL PLAYGROUP好不好 ?

回復 maykwanet 的帖子

我有朋友的仔在讀, 都ok , 我都會幫細b報, 最重要近些方便些..

唔好

地方細, 人多, 得一個老師. 偏貴.

我女女上左四個月, 之後仔仔上左兩個月, 感覺有好有唔好, 俾你參考下:
好:
1. 英語環境, 教我女女既NET (不過到仔仔上堂就唔係NET)
2. 夠近我屋企
唔好:
1. 秩序混亂: 可能因為我報平日報, 所有小朋友都係由工人姐姐帶, 課堂中有兩、三個小朋友扭計, 老師嘗試主持大局, 但係好難.
2. 做手工比較求其, 可能時間倉促, 所以好多時都係我做大部份, 務求完成份圖工. 我既小朋友有去維記上PG, 相比之下, 維記既老師好鼓勵我既小朋友自己去完成份圖工.
3. 老師不太專業. 佢地似為教而教, 相比維記既PG的老師, 佢地會同你分析小朋友既個性同埋教導佢地既方法

不過如果BOXHILL夠近既話, 我覺得係一個不過不失既選擇, 我既小朋友都上得好開心, 老師都好好人!

jijincat  請問依家仲係咪 Miss Helly 教?  發表於 12-8-2 23:46

如果平些又近的有咩選擇 ? (維記較遠要過海唔係好想, 寶林GreenFxxD 以前大仔去過但感覺一般)

回覆:調景嶺BOX HILL PLAYGROUP好不好 ?

維記一出世就要報名,學費又唔平。好難同佢比

回覆:maykwanet 的帖子

It is ok n my son loves it! He learns from the class. I feel the price ok, its price may be more expensive than other pg in tko, yet already cheaper than those in kln tong! The most important thing is, it's in the shopping centre, no need to travel or even cross the road!

回覆:調景嶺BOX HILL PLAYGROUP好不好 ?

Boxhill 地方係細,但play group 唔需要地方大。一班10人我好接受。我B係星期六上。老師好nice. 其他B都是家長陪同。對我來說算唔錯。

回覆:dorlui 的帖子

Agree! 對個一歳幾B來說,方便就腳最重要! I don't expect bb can learn much at Playgroup. I just want the Bb to have early exposure to the school environment and meet new faces.

回覆:teresa_timothy 的帖子

My son is also attending Boxhill + 維記 PG