用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又無人返過梓X教育or Jolly Kingdxx 的 playgroup? ...
go

又無人返過梓X教育or Jolly Kingdxx 的 playgroup?

我想幫女女找間playgroup, 有無人返過梓X教育or Jolly Kingdxx 的 playgroup?
比啲意見我呀. thx

my elder girl join Jolly Kingdxx 的 playgroup when she was 1.5 yrs old (shes now 3.5 and join Jolly kingdxx's phonic when she was 2.5 yrs) and the younger brother join Jolly kingdxx playgroup when he was 1 yrs (hes now 22 mths), i think Jolly kingdxx is ok, coz both my kids are happy and enjoy the class

Babystitch123 的帖子

jolly係好平,亦有請abc做老師,但我果堂個miss真係不知所謂,上第一堂試堂,我個囡得7個月,bb喊,佢黑面啤我個囡,跟住又當我地無到,佢勁唔pro,著件zip up jacket,但拉到落心口,基本上裡面係咩我都睇到,跟住件褲就跌到半個patpat都睇晒,我姐姐見到都o咀! 再講內容,差,比d一蚊咁大嘅石春比bb玩,全班3個全部都係7—10個月,見咩都放落口,您話幾危險? 跟住有個遊戲仲衰,比支好似竹筷子嘅棒比bb, 其中一邊有個木球,班b又係放落口,我忍唔住出聲話好危險唔啱bb玩,個abc先收返晒!唱埋d歌又勁快,每個遊戲玩唔多3分鐘就轉,教flash card,教ambulance,係咪白痴架?我唔覺得個b可以響道學到野囉!老師差,課程設計有問題,本來有多一堂free lesson我都無去,晒我時間:;pppp:

casf  我個FRIEND都係講  發表於 12-8-24 15:45

Babystitch123 的帖子

btw, jolly有一堂送,您可以去試下,可能佢其他課程ok呢. fyi, 我上次係試tko ctr.

試過上梓X教育的 trial class, 試完後無 join, 因個老師完全唔識教, 同埋老師完全不懂控制班中小朋友的 discipline, 小朋友走來走去, 佢都無理. 另外, 老師無論唱歌,講話,播音樂都是一味得個嘈和大聲, 上完堂, 我耳仔都唔舒服.

最終報咗梓X教育 (因jolly kingdxx 要聽咗講座才可試堂) , 因女女第一次返playgroup 都無喊, 咪比佢返去玩3個月, 我無期望佢會變到好叻, 我想佢習慣群體活動及開開心心玩下~~