用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Cuboro 積木
go

Cuboro 積木

尋晚行開Sogo,亞仔在玩具部玩咗好耐Cuboro積木,我都心思思想買,但三千幾蚊,唔捨得囉!

我個仔都好鍾意,忍痛買左比佢做生日礼物,但係買左之後又唔多玩!

所以仍然十五十六。唔知淘寶有冇呢?

不如買盒大 LEGO 重好。

引用:我個仔都好鍾意,忍痛買左比佢做生日礼物,但

原帖由 augkBB 於 12-08-02 發表
我個仔都好鍾意,忍痛買左比佢做生日礼物,但係買左之後又唔多玩!
當日我就系怕呢個情況所以決定唔買

回覆:Cuboro 積木

我仔仔就好喜歡,前年聖誕買比仔仔玩,果陣時2千幾,佢keep住玩咗1年,今年過年後我准佢用利是錢買咗另一啲parts, 可以彈跳同雙軌嘅積木,我另外買咗本書俾佢,所以仔仔除咗自己諗pattern之外,本書果啲pattern佢都跟住砌,不過深啲,要我同佢一齊砌!我呢幾日都同佢一齊砌!我諗我仔仔真係好喜歡呢套玩具!

見淘寶有買,不過都要1千元多點,再加運fee 都吾平呀!
http://item.taobao.com/item.htm?id=14320791859

點算好 發表於 12-8-7 08:27
當日我就系怕呢個情況所以決定唔買

你真聰明,其實俘係咪多人先好玩??

justinnma 發表於 12-8-8 12:09

我不是聰明, 只是清楚小兒性格. 或許很多小朋友都是這樣. 其實小兒都是玩得不肯走開, 但實在太貴了, 我覺得性價比不值. 說實話要買 就不能買一小部份, 一定是起碼能砌出像樣的才叫好玩. 數千元可以買十套八套ToXXs或是六七套LEXO. 如果說到創意, 這規模的ToXXs或是LEXO也不少的. 再者如果當中加插2套散件, 我可以說成人花一天也砌不完.

Curboro 有堂上的, 可以上上堂試玩下先

引用:Quote:點算好+發表於+12-8-7+08:27+當日我

原帖由 justinnma 於 12-08-08 發表
應該話係新鮮感!
之前呀仔起Toyrus玩大鬥格又係同小朋友玩得好開心,但買左返去就三分鐘熱度,永遠未得到先會真惜架!

引用:Quote:justinnma+發表於+12-8-8+12:09+你真

原帖由 點算好 於 12-08-08 發表
我不是聰明, 只是清楚小兒性格. 或許很多小朋友都是這樣. 其實小兒都是玩得不肯走開, 但實在太貴了, 我覺 ...
認同!
佢係幾好既益智玩具,不過太貴啦!