用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010年7月男仔報k1有無好提議?(細佬將於12年11月中出世) ...
go

2010年7月男仔報k1有無好提議?(細佬將於12年11月中出世) [複製鏈接]

大仔2010年7月出世, 請問報k1有無好提議?

background:
1. 今年9月會入讀官塘區的全日N班
2. 細佬將於12年11月中出世
    龍年細B, 競爭更大!
3. 個人喜歡培正, 但如果哥哥入了, 細佬就要靠自己!! 係咪小學最好搵一間哥哥入讀, 細佬有分加的呢?

請比啲k1及小學的提議?

thx thx!!
   0    0    0    0

請大家比D意見啦! THX THX!

幼稚園唔會因哥哥讀緊而保證細佬會入, 如有請告知,  

小學只係官津校先會保證細佬跟大佬. 直資私小, 係最多保證細佬可以入到final interview, 得唔得都係靠細佬本身.

培正收大b (好似cut到10月), 你細仔可能只可以做超大b去考.

龍年競爭大, 今年都唔小, 我細仔都係2010 (大仔2008), 我就會大包圍同細佬報k1, 如果前面有好k1收, 最多後面唔去interview, 但一定會報多幾間.

另外, 你11月中預產期, k1好多係11月interview, 你最好prepare定老公同你大仔去interview, 因為萬一早生, 或個肚太大都去唔到太多間去interview.  

回復 cycream 的帖子

Thx ar... 有時自己都好混亂! 又唔知簡邊間學校好!
依家做家長真係唔易! 大家要加油呀!!
‹ 上一主題|下一主題