用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 讓小朋友讀女校好定男女混合的小學好呢?? ...
樓主: fatkca
go

讓小朋友讀女校好定男女混合的小學好呢?? [複製鏈接]

baba987 發表於 12-8-3 17:58
當然男女校啦!

我身邊有不小gay and les,十個有九個都係,男校或女校畢業!

見到好愕然!

問問朋友,原來係真!!佢識唔少,嚇親。

唔知....不過......男仔,我唔介意讀男校,但女仔,我一定唔比佢讀女校,除非考到咩DGS就冇辦法la.

我覺得讀男女校,或男/女校都沒問題, 最重要是所好的學校.

綜觀男校/女校多是歷史悠久, 有宗教背景,口碑甚好的學校, 以我個人較喜男校/女校, 因為沒有異性, 反而同學玩得仲放, 女校沒有男同學, 很多事情女孩子要自己處理, 不可依賴男同學幫手, 所以女孩會較獨立.

讀任何一間/ 一類學校都是依據每個孩子不同的情況去選擇, 我和先生都是各在女校/男校畢業, 我們都十分喜愛這樣的學校生活, 所以替孩子選擇學校都是以單一性別學校為主, 我們會分享大家以往學校的生活給他們知道, 讓他們明白男校/女校的生活!

回復 兔仔得媽 的帖子

我都有親戚係女校生, 佢話見得少男仔, 出街見到男仔會驚, 踏巴士唔敢坐男性隔離, 無其他位選擇情願唔坐! 要到出來社會做野, 接觸多左男同事先平衡返!

引用:當然男女校啦!我身邊有不小gay+and+les,十

原帖由 baba987 於 12-08-03 發表
當然男女校啦!

我身邊有不小gay and les,十個有九個都係,男校或女校畢業!
me too

‹ 上一主題|下一主題