用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇淅幼兒園唔比十二月bb報pn啊
go

蘇淅幼兒園唔比十二月bb報pn啊 [複製鏈接]

我真係唔開心, 頭先打電話去問, 只接受1月1日至8月31日出生的
之前一年十二月的小朋友一定要報幼稚園,  係由1月1日至12月31日, 12月同一月比足足差一年, 擺明冇機會了

有沒有年尾BB成功讀到幼稚園? 跟得辛唔辛苦呢?
   0    0    0    0

全部pn班都要滿兩歲先可以返,蘇浙仲咁hit, 點會留位比細b呢?
如果你係問大b嘅,不如你再打去問清楚啲。

PN 班係唔保證上k1架。

我意思係比12月B做大B讀pN

回復 ddung_baby 的帖子

找第二所幼兒園讀住先, 第二年才直接考K1. 反正N班又無校車.
我係過來人, 組校車線真的好辛苦.

KCS過去都只會收1月至8月出世的小朋友, 但年年都有過千人報名.
其實俾細仔面試機會, 都好大機會只是陪跑.

我囡囡9月15都唔比報, 真無奈

cannot apply even wait 1 year and become big bb ?

Even my son got offer in KCS and it is really a good PN compared with VIC, I do let him to study VIC as no school bus.

If you know how YiYi from non-school bus taking out the students from school, you won't let your kids taking that mini-bus.  Too many kids fell down from stairs, especially on rainy day and YiYi just say, hurry up, go!

Back to the topic, my girl will study K3 there, a lot small kids get offer from KCS K1, so no worry lor!

回復 小中子 的帖子

really unfair wor !

蘇浙2013-2014年PN開始報名了嗎?Thx

回復 keiasahi 的帖子

2013/2014年度學前兩歲班
新生報名通知
2011年1月1日至2011年8月31日出生之兒童,若家長擬為其報讀幼兒園N1,請於2012年9月5日(星期三)至9月7日(星期五)期間在本校網頁下載或到本校事務處索取報名表。
報名日期:2012年9月8日(星期六) 上午9:00至中午12:00止
報名形式:親臨本校遞交報名表和有關文件

Thanks a lot karents13kaka!!

請問報2013-2014 K1班既, 幾時開始報名?

AL1987  You can check their website in Sept.  發表於 12-8-7 16:33

joew_525 發表於 12-8-7 16:09
請問報2013-2014 K1班既, 幾時開始報名?

Thanks. AL1987
‹ 上一主題|下一主題