用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 有冇今年9月入讀NIS挪威國際小一嘅家長啊? ...
樓主: 柠檬茶
go

有冇今年9月入讀NIS挪威國際小一嘅家長啊? [複製鏈接]

we live in MOS too.

引用:回復+linachoy+的帖子 Hi,Everyone+My+son

原帖由 kathychan 於 12-08-09 發表
回復 linachoy 的帖子

Hi,Everyone My son will go to nis for this year and i live in MOS too
Hi, Kathy, we have at least six from MOS now.  From your post, may I ask how much is the school bus service to and from MOS if we can group 8-10kids?

大家好,我今日已打去問自組校巴既公司,如果夠8個人已經可以包車,不過實際既價錢一定要知道大家係度上車而報價,大約1100~1200元,如果有興趣既媽咪,請盡快聯絡我,謝謝^^

我想問下你地馬鞍山包車的話, 係咪一定要係馬鞍山同一個站上哂車??
其實我仔仔下星期三interview(y4插班), 未知收唔收, 同埋我地未搬落hk住, 要等仔仔學校攪掂哂先決定搬邊度, 因為仲要就囡囡學校, 不過NIS無校車而令我有D卻步, 因為都幾麻煩, 到時各位家長包車之後, 我可唔可以加入? 我係咪到時一家要住馬鞍山呀??

回復 yauling 的帖子

你好,我問既包車係馬鞍山同一個區上車,上落車既地點要同司機相討,唔一定要同一個站上晒車,我們而家暫時有4個人,仲欠3個先可以包到車,如果你決定後可再同我聯絡!

Dear Kathychan,

I am interested, count me on. I live in Oceanaire (天宇海). Thanks.

kathychan 發表於 12-8-11 11:33
回復 yauling 的帖子

你好,我問既包車係馬鞍山同一個區上車,上落車既地點要同司機相討,唔一定要同一個站上 ...
唔該哂!kathychan我想問下如果我住馬鞍山村屋(如烏溪沙),你估校車會唔會載?
我而家有個難題,哥哥係大埔讀NIS,妹妹係火炭讀K3,因為都係啱啱轉校同搬返香港,所以很難搵學校,結果而家一個火炭一個大埔,原本諗住妹妹有校車,所以就哥哥搬入大埔,而家兩邊都無校車,妹妹校車只到沙田、火炭、馬鞍山,而家我都唔知住邊好?頭痕

Hi, my son Warren will attend  1B this yr, they really planned to started secordary service on 2015, but the location still discussing
Hope c u all soon
p.s. I registered today due to my health problem n the staff here reallt v understanding

Hi~~~~

‹ 上一主題|下一主題