用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請教迪士尼美語世界的用戶
go

請教迪士尼美語世界的用戶 [複製鏈接]

我想買迪士尼美語世界俾BB(10mths),
但見佢有分好多set... $27000, $3xxxx, $46000, $61000
但我確實只知$46000開始先有書櫃同點讀筆的差別, 再詳細D就唔清楚了 !
但我又好擔心一開始就買咁多、咁貴, 怕BB冇興趣學,
我C6叫我買住$27000嗰套先, 但個顧問又話$27000包好小嘢, 唔抵 !

想請教各用戶應如何選購的呢 ?
   7    0    0    0

回覆:請教迪士尼美語世界的用戶

如果買27000個set ....到想upgrade 上去時。。。無得補返個書櫃架!!....我剛剛都upgrade 左。。。好後悔開始時無買成set 。。。而家少左個書櫃同karaoke mate...

你個budget可以買大全套2手有突(2010-2012版).........
唔啱用放返出去都冇咁傷...

引用:+本帖最後由+HeiHei的媽媽+於+12-7-30+01:1

原帖由 HeiHei的媽媽 於 12-07-30 發表

我在2009年買full set都係5萬8依家要6萬幾!我大仔用得 ...
我的顧問真的很不好,送貨前後共打左三次,之後一直無再打過來

做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

回覆:Pradaa 的帖子

我女7個月大,剛買咗super Mickey, 我囡好鍾意,我都有其他教材,暫時最鍾意dwe,用咗唔係好耐未知效果,不過我囡好鍾意,一睇卡同書就好開心,我個sales跟得好好,送好多野,又整唒schedule,又搵埋幼稚園同小學資料俾我,連中文教材都advice埋我。

如果買一手而個sales跟得唔好,不如買2手,反正都有guide book。

引用:回復+beansan+的帖子 佢冇揾你,你就要揾

原帖由 HeiHei的媽媽 於 12-08-13 發表
回復 beansan 的帖子

佢冇揾你,你就要揾佢!
我個顧問賣完俾我影都冇

如果10個月買晒成套都無問題,因為重細無乜興趣班同野玩,係絕對可以用得晒,如果到歲幾兩歲就不太適合用,開始返學,行動多左就比較難坐定定去學習,同會選擇其他佢中意既事物.

引用:如果10個月買晒成套都無問題,因為重細無乜

原帖由 pollybell 於 12-08-15 發表
如果10個月買晒成套都無問題,因為重細無乜興趣班同野玩,係絕對可以用得晒,如果到歲幾兩歲就不太適合用,開始 ...
我都係因為個女細先買全新,我本來諗住買二手,點知女細唔識性,會將本書又撕又捽又揉又錫又用脷仔lam,屋企本本書都中招,愈鐘意果本書就愈嚴重,因為咁所以買全新,果然不出我所料,第一日䦕書用就已經撕爛

kcarol 發表於 12-8-16 10:47
我都係因為個女細先買全新,我本來諗住買二手,點知女細唔識性,會將本書又撕又捽又揉又錫又用脷仔lam,屋 ...
如果有join member,可以換全新,我都係第一年先join,跟住無join.

回覆:pollybell 的帖子

Hei Hei 媽媽,妳個顧問好好ya.  連第二個仔都教埋,真喺好好,e....我嗰顧問唔好,我上年買,𠳔先上過一次。仲喺要我打俾𠳔。先至上黎。e......極差......

我個顧問話最平果set未入到迪迪尼套教材的最正部分,同埋佢鼓勵我Join membership,因為可以參加活動,激發小朋友持續用教材的興趣,特別到小朋友識行識走,小朋友多d興趣,就會用得更好!

所以我最終都買左$4xxxx果set!

又有新國民賣廣告啦:;pppp:

我早幾年都買咗full set比個女, 果個sales一次都冇再跟進過, 只會upgrade時先再打電話比我, 頭幾年都有入會, 不過我覺得冇用.

回覆:celiaw 的帖子

, 如果嗰sales顧問無跟進,真喺影響好大, 所以我維有自己跟貼D去教我ah女,如果唔識點跟,就call𠳔。

回覆:SS0512 的帖子

請問妳幾時買ga, sales 好唔好ya?

回復 Josephineso1116 的帖子

我係BB五個月大時買的,用左大半年!

個sales開頭幾個月都有打過幾次電話嚟,在書展見到佢,佢都有同我打招咁啦!

請問有無媽媽可以幫我補購program4 DVD,剛剛發現得個盒
一萬個唔該
另外,請問有無人知斷會幾年可唔可以入番會?

醒目開學勳章

引用:請問有無媽媽可以幫我補購program4+DVD,剛

‹ 上一主題|下一主題