用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010年11月bb可同時報2013-14年St.Cat的N班及K1嗎? ...
go

2010年11月bb可同時報2013-14年St.Cat的N班及K1嗎?

如題。如果真的是這樣,學校容許嗎?又會不會減低了可入K1的機會呢(因學校會覺得你既然n班都報,梗放她入n班先)?當然我知St.cat是超難考,仲要係細b?唉..都唔知點好?請jm們賜教

請問真的可以嗎?

引用:請問真的可以嗎?

原帖由 yeungballball 於 12-07-28 發表
請問真的可以嗎?
Umm.....可以同時報Pre-n 及N班(即K1)嗎?其實我覺得你可以打去學校問,不過St Cat每年都收一部份細B,我女將會升upper(K3),過去兩年都係喺大B班,因為佢係大B,但大B班都有三幾個細B,而且亦有一d比較多細B既細班,以佢每級平均有30班黎計,比例都唔算太少!努力。

謝謝你呀,咁請問嗰d入到st.cat的細b是否超smart呢?謝謝

Yes you can. We asked a teacher before and she actually recommended it to us. Good luck!

可以的, 基本上 K1係報先, in 完出埋 offer 先至有得報 N,  如果 K1 failed, 您先再報 N 啦, 上一年我女都係咁做 ;)

我都會報N班同K1,希望入到啦