用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2011年11月出世,係咪冇PN收?
go

2011年11月出世,係咪冇PN收?

新手媽媽,囡囡11月出世,我見好多都話唔收,咁係咪要做大B?

回覆:HazelKung 的帖子

我囡囡都係11年11月,報n班要等插班

回覆:HazelKung 的帖子

都有機會,朋友個囡11月尾B,有3個offer。

Should I apply at sept? My son was born in Dec 2011.

引用:都有機會,朋友個囡11月尾B,有3個offer。 +

原帖由 cmycat 於 12-07-27 發表
都有機會,朋友個囡11月尾B,有3個offer。
3個offer? 已經報名及in埋?邊間咁快?

回覆:2011年11月出世,係咪冇PN收?

其實好多冷門幼稚園都有位收,如果你唔堅持崇尚名牌的話!

請問開始報名了咩
順便請問一下,紅磡家維邨保良局細稚園系唔系好差,因爲要奶奶接收,奶奶住果頭,方便....

我仔都係 11-11 bb。咁如果等 2013 年 8 月,阿仔 1.5+ yrs 先報 n 班會唔會好o的?

回覆:cmycat 的帖子

咁係咪今年要報喇?

我個B都係2011年11月,
想入PN的話,咁係咪而家要報?

我個囝都係11年11月底, 有無其他MAMA可以分享下有咩學校可以報?

My baby was born 11/11 too.  I have applied York and LH and some other schools in the NT side.  I have called most of the school I aimed and most of them will accept application from Sept.  it really depends which location you want and you should start calling and ask if they accept small b!  Hint, many school accept small b, but they will consider all the big b first.  But I think it's still worth trying!  Good luck mommy!

我住沙田, 我囡都係11/11  細B, 漁翁撒網式交左十間form, 有間5月in 左同埋收左. 大家加油!

poepoe  我都係沙田友, 你好快呵, 請問可以講下有邊5間收左嗎? 我都想試下, 我仲未開始搵, 好似有d遲咁, thanks~  發表於 12-8-9 11:47

回覆:luluy 的帖子

請問你搵嘅係沙田定九龍塘?因為我住大圍!遠近差唔多!
BTW, 你小朋友

回復 luluy 的帖子

我囡都係11/11,咁怏IN左N班??

沙田區學校??

我報沙田,馬鞍山,沙田一間村校收左。in 果時我囡得6個月,其實冇in佢,in 父母多d.不過都係閒談下。細B 名校幾會微,除非同龍B 爭,我又唔想,所以冇報名校。

嘩...6個月IN...咁快收...係咪即刻話你知收??定等信??

咁你收間PN...係咪一至五返??

比返註冊費未??

回復 chopin999 的帖子

等信, 不過好快知, 交左$600 註冊費, 可於第一個月學費扣返.
mon-sat, 全日班, sat 返半日

我住馬鞍山, 請問係邊間呀?  同埋帶返學最早幾點, 我想帶完阿女返學先返工!!

回復 annie_8_8 的帖子

我囡囡想當年(0911), 報mos幾間, boxhill pn waiting, 但之後收到K1 offer (唔洗再in); greenfield 收全日pn; 康傑 - 到囡囡一歲8個月先收到電話有得in, 而且得返pm, 所以唔去面試; think - 唔收; 威寶, 今年3月先收到電話有得in pn, 因為唔想俾囡囡做超大b, 所以都唔去面試

沙田, 大圍區: 沙田 - 榮光 - 唔收; 啟思 - 沙田full, 但藍田pm有位; 大圍 - 學心 - 收咗; 仲有好多報咗, 但因為細b都冇得in

九龍塘: 方方 - 收全日國際班; think - 收pm; 其實九龍塘apply 2間, 都收晒, 我知道, st. joseph; 英藝等都收細b, 其他有名的就收到8月出生, 所以連表都唔使交;

我住大圍, 其實搭校車, 去沙田區同出九龍塘的時間都差不多, 只不過校車會貴幾百元