用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想請教下我應該幾多個月去搵同面試PLAYGROUP呀? ...
go

想請教下我應該幾多個月去搵同面試PLAYGROUP呀? [複製鏈接]

我女而家三個月23日,我想問下我應該幾時幾多個月要開始準備搵同面試PLAYGROUP呢?
同埋可吾可以介紹一下係鰂魚涌至柴灣度有邊D PLAYGROUP呀?
另外係要點攞表同面試會係點架?
   2    0    0    0

回覆:想請教下我應該幾多個月去搵同面試PLAYGROUP呀?

Playgroup 一般都係先到先得,入表排隊的等夠年齡有位入學。可報Victoria playgroup,出世已可入表,足一歲及有位時會通知入學,一般要排年幾。其他私人教育中心的,想開始讀playgroup前一兩個月才問就可以,如有班有位,即報即讀都得,好多仲可以試一堂才決定是否報一個course

咁請問一下Victoria playgroup好吾好架,地址係邊度,咁可吾可以介紹下仲有邊幾間同係邊個位置丫

謝謝你呀~~~

澳門媽媽 發表於 12-7-27 16:01
咁請問一下Victoria playgroup好吾好架,地址係邊度,咁可吾可以介紹下仲有邊幾間同係邊個位置丫 ...
Victoria playgroup好, 我女讀o左9個月, 學識講好多o野(中英文句字及唱中英文歌), 教法係遊戲中學習, 俾小朋友探索/玩自己喜歡的.  1堂2個鐘.  但有家長會認為 free play 時間太多, 同埋課程唔夠intensive 同埋唔夠academic.  

呢個係Victoria website:
http://www.victoria.edu.hk/eng/

有好多個campus, Kornhill 應該最近你

另外基督教服務處的幼兒潛能訓練課程, 特別係細的BB.  呢個課程係會教大人點教BB, 點同BB玩, 同埋使家長知到小朋友呢個年紀應該識D乜, 可選銅鑼灣上課, 但報完要抽籤先知有冇得讀.  
http://hkcschild.edu.hk/pec/activity.php?pkey=82

‹ 上一主題|下一主題