用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 曰等夜等希望收到學校call,今曰收到了,但好失望! ...
go

曰等夜等希望收到學校call,今曰收到了,但好失望!

醒目開學勳章

今日收到個電話,問我係咪我女的家長,我仲以為叩門學校打來,點知一講學校名好失望,原來係派位學校打來吹交錢仲諗住下個月先交,明天要去交了

too bad... so sorry

It must be disappointing.... however, still pay first (if you don't have other backup).  And don't give up!!  (this is what I'm telling myself too)

It must be disappointing.... however, still pay first (if you don't have other backup).  And don't give up!!  (this is what I'm telling myself too)

回覆:曰等夜等希望收到學校call,今曰收到了,但好失望!

take care. 希望在明天

ching1124 的帖子

唔緊要啦! 我都等緊,我書同校服買哂啦!

我個同事拖左學校成個月,交錢後心儀小學就call佢。

其實等還等,都要作最壞打算,叩門不成功也一定要交,交了錢先,如果之後心儀小學叩門成功,令到小朋友學習環境更加好,交了的錢也是值得。

回覆:ching1124 的帖子

如果係幾百蚊書簿費就交左先啦,有暑期作業就吾好做,到你取消學位時原裝退番,可能會退番錢俾你,我之前個間都係咁。