用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍方方樂趣幼稚園 插班第一日家長可陪小朋友上堂嗎?
樓主: day_bo
go

插班第一日家長可陪小朋友上堂嗎? [複製鏈接]

回復 joeyigirl 的帖子

希望1月插班的同學都可以8月尾收到信啦。

JOEYIGIRL: 我個仔都係讀上午國際班,唔知會唔會成為同學呢!到時你個小朋友上堂後有咩新資訊,請你和我們SHARE下啊!

回覆:shermie318 的帖子

好呀

回覆:day_bo 的帖子

我都收到信,不過只係叫我們九月八日去交錢和度身做校服。我最關注幾時開學、上課時間、有冇得陪上課及校巴資訊都沒有提到。唉!莫非真係要十一月才知道?

引用:我都收到信,不過只係叫我們九月八日去交錢

原帖由 shermie318 於 12-08-27 發表
我都收到信,不過只係叫我們九月八日去交錢和度身做校服。我最關注幾時開學、上課時間、有冇得陪上課及校巴 ...
我都收到信,9月8號可唔可以唔做校服住?我仔下年1月先開學。

引用:吾洗擔心,我聽有個家長話第一日番學,老師

原帖由 joeyigirl 於 12-07-25 發表
吾洗擔心,我聽有個家長話第一日番學,老師會一手執走學生入學校。等小朋友依依不捨減到最低。家長門外stan ...
我仔仔都係11月插班下午班,你小朋友呢?

引用:我都收到信,不過只係叫我們九月八日去交錢

原帖由 shermie318 於 12-08-27 發表
我都收到信,不過只係叫我們九月八日去交錢和度身做校服。我最關注幾時開學、上課時間、有冇得陪上課及校巴 ...
今曰我再打去問方方,佢話9月8號會派多D資料比我地。

回覆:插班第一日家長可陪小朋友上堂嗎?

想問pn幾錢一個月?我囡係2011 10月細b
你地上年幾時interview?幾時知收唔收?interview in乜野?多謝解答

回覆:janis836 的帖子

我亞仔11月插上午英普班

回覆:gloryglory13 的帖子

學費半日3300(交12個月),上年冇記錯就11月面試,考生果問名(好求其)。

引用:想問pn幾錢一個月?我囡係2011+10月細b 你

原帖由 gloryglory13 於 12-08-29 發表
想問pn幾錢一個月?我囡係2011 10月細b
你地上年幾時interview?幾時知收唔收?interview in乜野?多謝解答: ...
我囝10年12月B,可能見我囝太細,當時我囝只係10個幾月,咩都冇問,只係睇下佢D反應。

引用:Quote:原帖由+shermie318+於+12-08-27+發表

原帖由 day_bo 於 12-08-28 發表
我都收到信,9月8號可唔可以唔做校服住?我仔下年1月先開學。
其實咁早做校服,一月會唔會唔啱身?!

引用:Quote:原帖由+day_bo+於+12-08-28+發表我都

原帖由 shermie318 於 12-09-06 發表
係囉!我諗住問校服公司拿卡片遲D先買。

回覆:插班第一日家長可陪小朋友上堂嗎

如果冇得陪,咁對細仔咪好唔公平?

回覆:hebe2010 的帖子

好多野對細仔都唔公平,開始K1面試,每次對很沮喪,雖然成日同自己講今年旨在參與,下年來過,但仍很不是味兒。

shermie318 發表於 12-9-6 17:01
記得問定佢...如果1月5啱著可不可以換....不過1月先返學米姐係買冬季?

回復 day_bo 的帖子

面對咁多的唔公平,唔好氣餒。
下年上半年只當係玩下,要搵一些好0的學校,我們唯有做大仔再報N班。
‹ 上一主題|下一主題