用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荔枝角天主教小學 已經收到編班信
go

已經收到編班信

小女編咗入1B班

小兒也是1B班

你哋好啊!
我女女都係1B班呢!

小女是1A

小兒也是1B班

大家好呀

有冇1A班小朋友呀,來打個招呼吧

各位家長知道是否有精英班呢?2小時的分班試啊!

我都好想知呀,補習社老師話有D分別

小兒也是1B班

上次迎新日,校長講左冇精英班,同埋男女點樣平均分班                                                                                                                                                                                                                              

醒目開學勳章

回覆:已經收到編班信

我亞女1C班

醒目開學勳章

引用:上次迎新日,校長講左冇精英班,同埋男女點

原帖由 bbchoi 於 12-08-04 發表
上次迎新日,校長講左冇精英班,同埋男女點樣平均分班                                                   ...
我聽大女同學媽咪講,男同女分開排成績,第一名A班,第2名B班,第3名C班,第4名D班,第5名E班,第6去返A班,唔知係咪架!

引用:Quote:原帖由+bbchoi+於+12-08-04+發表上次

原帖由 natalielin 於 12-08-09 發表
我聽大女同學媽咪講,男同女分開排成績,第一名A班,第2名B班,第3名C班,第4名D班,第5名E班,第6去返A班 ...
校長係咁講

回復 natalielin 的帖子

絕對是,我女女讀了六年都是這樣,只是男孩是由E,D,C,B,A,即是
例: 第1名男,第2名女,第3名女,第4名女,第5名男,第6名男
       (1E)   ,  ( 1A),    (1B) ,    (1C),      (1D)    ,  ( 1C)

即 第2名女 ( 1A),  第3名女(1B) ,第4名女(1C),如此類推
    第1名男 (1E), 第6名男( 1C) 如此類推

貢獻勳章

以下有關BK群組的使用方法想推介給各位會員參考,以方便各會員於群組內與BK內的好友討論涉及更私人的話題及分享生活圖片:

http://www.baby-kingdom.com/group.php?mod=index

創建群組過程簡單。

BK亦已推出apps的群組功能,令大家可以更方便地使用BK群組。

如使用上或於隱私設置上遇到任何疑問,請到使用意見發帖查詢。

多謝留意!

回復 hcmswsy 的帖子

這樣,一年收咗幾多個女仔呢,是否一半一半呢?謝

回覆:已經收到編班信

呢度咁多1B嘅?hihi 我都係!