用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Mary P1 Interview
樓主: AtoZ
go

St Mary P1 Interview  

引用:我呀囡話有小朋友看其他人卷出貓,+比老師炒

原帖由 JE0608 於 12-07-26 發表
我呀囡話有小朋友看其他人卷出貓, 比老師炒低名, 唔收佢份卷
Wa!噤細個已經識出貓一定out硬!

引用:阿女話老師講左唔可以望人地答案,如果老師

原帖由 angeldumbo 於 12-07-26 發表
阿女話老師講左唔可以望人地答案,如果老師見到就算100分都一定唔收,仲有考前老師有同小朋友一齊祈禱,同 ...
叻女,誠實

唔知需唔需要2ND IN, 有冇人已收到CALL 呢??

我女兒話在她考的時候,只在課室內考試, 應該只有1班人, 唔知是不是? 若每時段只有一班人考, 可能60-80人左右, 大家是否認同?
另外, 我女兒說有1題是乘數, 中文有不供詞的問題, 是嗎?

應該有二班一同考,我數過女兒那班是35,大約應該2x35x2(8:30&10:30)
依女兒那條乘數是中文文字題,另外女兒說有中、英也有老師讀出句子,要小朋友填寫不供詞的詞語

happysin  應該唔只2x35x2呢個數..因為我個女no. 係2xx.  發表於 12-7-27 08:56

回復 Chflshlo 的帖子

可能很多已被收,或其他原因不能前來:)

請問若中環聖心私小已取錄,不能叩st Mary?

大家有無收到call?

我見到有人編號是: 28x, 真的不是全部有得考筆試!

我呀囡話有小朋友看其他人卷出貓,+比老師炒

原帖由 JE0608 於 12-07-26 發表
我呀囡話有小朋友看其他人卷出貓, 比老師炒低名, 唔收佢份卷
我估阿女你女兒同一場,因女兒講有位小妹妹望完左再望右,老師出了聲及記下名

應該有二班一同考,我數過女兒那班是35,大

原帖由 Chflshlo 於 12-07-26 發表
應該有二班一同考,我數過女兒那班是35,大約應該2x35x2(8:30&10:30)
依女兒那條乘數是中文文字題,另外女 ...
考到的真係好叻女,因英文考p1 TSA 题目

Chflshlo  是的,默寫的中文字也很深! :)  發表於 12-7-27 10:06

其實有無人收到CALL呢?
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

阿女有講英文科是老師讀了一篇野出來,仲話要好留心聽架,有一題老師問: "What does Mrs. Lee like?"

阿女話佢寫左: "Mrs. Lee likes birds.", 她強調自己寫like有加s喎.

數學佢都話好易, 好似寫missing numbers, 又唔駛計數. (如果仲有乖數題, 佢應該唔識.)

中文就話唔係幾識, 有3版紙, 同埋話最後先做, 得好少時間. 佢話有篇野講一隻猴子好懶, 唔做野, 唔做運動..... 不過佢完全講唔返答左咩.

wwwy  AtoZ, your girl is very smart... can recall so much!!!   

Would you mind sharing which school your girl is heading to?  發表於 12-7-27 15:09

今天會否知道結果?

雖然冇希望, 都好鬼緊張.......祝各位好運!

Many a lot! Fanny

Thanks, Fanny567.
咁係咪即係筆試後唔會再有面試?收到電話代表ok?

marrowcream  斷估應該再有面試啦....  發表於 12-7-27 16:14
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

any news/update today?